Mam pytanie. Czy lampa Canon 299T może być wykorzystana w pełni z aparatem cyfrowym Canon G6.
Oczywiście wiem że tylko manualnie. Szukałem na forach, ale konkretnej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem. Strony zagraniczne z powodu braku znajomości języków odpadają. Jeżeli był już ten temat poruszany, a mimo to nie trafiłem na niego, to przepraszam i proszę bardzo o linka. Bardzo liczę na pomoc i proszę o informacje odnośnie tematu. Dodam że taką lampę mam zamiar kupić na Allegro i stąd pytanie, czy Canon G6 będzie widział prawidłowo tą lampę i mimo ręcznych ustawień lampy będzie ją wyzwalać w odpowiednim momencie - tak by była wykorzystana cała wygenerowana moc błysku. Lampa będzie używana w małych i dużych pomieszczeniach. Tą lampą interesuję się z powodu jej ceny. Dobre lampy dedykowane dla Canona (E-TTL), są dla mnie zbyt drogie. Bardzo proszę o pomoc.
Czytałem tą strone i wiele innych. Brakuje mi tylko potwierdzenia, że te informacje odnoszą się tak samo także do Canona G6. Czy to znaczy, że w moim przypadku, czas synchronizacji dla obu urządzeń, nie będzie także gorszy niż 1/60 sekundy? Taki wynik już mnie satysfakcjonuje. Tym lepiej jeżeli mogę liczyć na krótsze czasy. Proszę o odpowiedź.
Kupiłem tą lampę i po roku używania jej z G6 jestem zadowolony. Oczywiście obsługa tylko manualna. Już pierwsze zdjęcia były prawie trafione. Tydzień doświadczeń i jest bardzo dobrze. Informacja dla Tych którzy za niewielkie pieniądze i nie bawią się w fotografię zawodowo, zechcą korzystac z tej bardzo dobrej lampy z G6.