Posiadam chwilowo drukarkę Canon PIXMA MP280. Nie mam do niej kaset drukujących, chciałem zaś sprawdzić działanie skanera i ku mojemu zdziwieniu skaner nie działa pomimo tego, iż podczas włączania urządzenia lampa skanera/kopiarki zapala się i lekko przesuwa się po czym gaśnie i jest gotowa do pracy (lub przynajmniej powinna być gotowa do pracy).
Podobnie zachowuje się moje obecne urządzenie HP.
Czy czasem nie powinno być tak, że skaner reaguje pomimo braku kaset drukujących? Niby lampa skanera działa ale samo skanowanie nie idzie…
Posiadam Pixma Mp520-muszę uruchomić Canon Solution Menu i wybrać skanowanie/importowanie zdjęć lub dokumentów. Program jest instalowany z płyty otrzymanej z drukarką, zawiera wszelkie sterowniki urządzenia. Nie próbowałem czy da się skanować w inny sposób. Zajrzyj może tu http://software.canon-europe.com/products/0010883.asp lub szukaj w sieci pod hasłem :
xyzzyx , nie instalowałem pełnego sterownika do Canona, używam HP DeskJet F2280. Canona dostałem więc chciałem sprawdzić czy działa.
Podstawowe sterowniki pościągały się same po podłączeniu drukarki.
Dziwne jest to, że nie można skanować przy użyciu panelu na drukarce, to po co on jest? :-?
Ok, mam listę plików do ściągnięcia. Mam wszystko instalować? Jest tego kilka pozycji:
1. Sterownik drukarki XPS dla urządzeń serii MP280 w wersji 5.56a
2. Sterownik MP dla urządzeń serii MP280 w wersji 1.03
3. Quick Menu w wersji 2.1.0
4. Program My Printer w wersji 3.1.0
5. My Image Garden w wersji 1.1.1
[...]
7. Easy-WebPrint EX, wersja 1.3.5
8. Solution Menu EX, wersja 1.4.0
-przyznam się że nawet się nad tym nie zastanawiałem gdyż u siebie z panela może ze trzy razy skorzystałem. Napisałem Ci o Canon Solution Menu dlatego że na początku roku robiłem upgrade do W8 i też liczyłem że
A jednak jakiś czas temu potrzebowałem Canona użyć a tu :o , nie chodzi. Na szczęście przypomniałem sobie co może być przyczyną, zainstalowałem CSM z płyty i hula maszyna bez problemu. Ale jeżeli z panela też nie idzie to w tej chwili pomysłów nie mam A gdybyś tu http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& … WU&cad=rja zajrzał(instrukcja)