.ccd.sub .img jak to otworzyć

Ściągnąłem z internetu pewną grę po rozpakowaniu okazało się iż są to trzy pliki w formatach .ccd, .sub, i .img. Co mam zrobić by móc korzystać z tej gry? Prosiłbym o szczegółowe wyjaśnienie krok po kroku ponieważ coś dla was jest oczywiste dla mnie mogło by być problemem.

PS. Żeby nie było wątpliwości, grę posiadam oryginalną lecz stan płytki jest opłakany i nie da się z niej ponownie zainstalować gry.

.ccd i .img - Alcohol120%

są to obrazy gry które nalelży wypalić na płytce, podejrzewam że to gra na PS tak ?? ;] Zainstaluj program alcochol 120% w opcjach zmienisza profil na Playstation jeśli jest to na to gra,jęsli nie to nie zmieniaj i po prostu wypal to :wink:

Złączono Posta : 12.07.2007 (Czw) 15:21

te trzy pliki to jeden obraz więc nie może tego wypalić oddzielnie

Pliki masz w postaci obrazu płyty :?: Jeśli tak to :

1 możliwość :

Używając Nero nagrywasz obraz płyty na płytę i masz *.exe. Można użyć wirtyalnego napędu optycznego ewentualne użyć programu power ISO i instalować bezpośrednio z programu. Nagranie płyty jest jednak moim zdaniem najwygodniejsze.

2 możliwość :

otwożyć to dzięki daemon tool

3 możliwość :

Mozesz uzyc Alkohola 120% by to otworzyć

Hehe! Fajny żart. :mrgreen: .sub jest plikiem zawierającym dane subkanałowe dla obrazu płyty i jest częścią obrazu. Obraz prawdopodobnie wykonany w CloneCD i stąd rozszerzenie .ccd. Pliki te można otworzyć w napędach wirtualnych CloneCD, daemon tool, alcohol.

Czyli wystarczy że utworzę normalny dysk z danymi??

PS. D@widoS to jest gra na PC a konkretnie Baldur’s Gate 2.

Dzięki za pomoc.

NIe