Miałem zainstalowaną od kilku miesięcy CCleaner wersję 5.40 i wczoraj zaktualizowała się sama (?) do wersji 5.46. Odinstalowałem ją i ponownie zainstalowałem 5.40.
Niestety pojawiła mi się wersja 5.46.
To już CCleaner wykonuje samoistnie aktualizację w tle? Wiecie coś o tym?
Ps. W folderze CCleaner jest aplikacja CCUpdate. która pojawiła się 24-08-2018…
Najwyraźniej nie zauważyłeś tego w Ustawieniach, a przede wszystkim w Harmonogramie zadań. Tam można aktualizowanie usunąć. Natomiast całkowitego odinstalowywania CCleanera i powrotu do starych wersji nie polecam! Nowe wersje działają normalnie i bez problemów, byle były umiejętnie ustawione.
Mam go dość. Użyty do czyszczenia Windy zainstalowanej na czysto rozpieprzył mi system i musiałem instalować od nowa dzisiaj. Jestem w trakcie dostosowywania do swojego gustu - na piechotę bez jego wsparcia. TYLE LAT STOSOWAŁEM I NIIGDY WIĘCEJ
Trzeba sprawdzić, jakie moduły uruchamia ten ccleaner. Grubo ponad setkę, w tym konfigurację neta, czy routera, a znajdzie się rozruchowy sektor, od kontroli konta, do kupy tego.
Teraz to wirus.
To moduły: ccrowno.txt (60,1 KB)
A to otwarte porty: ccporty.txt (4,3 KB)
Dodam, że ccleaner portable 5,38 nie otwiera ani jednego portu i tylko 56 moduły.
Włazi to nowe dziadostwo ccleaner 5.46.0.6652 wszędzie.
CCleaner zainstalował aplikację CCUpdate, która jest w Harmonogramie Zadań - jak napisał Astor44 - i ona aktualizuje program. Tą aplikację w Harmonogramie można wyłączyć jeśli ktoś chce…