Ccleaner - Usuwanie historii autouzupełniania bezpieczne?


(Aneta955) #1

Witam panowie, jak zaznaczam aby ccleaner usuwał m.in. historię auto uzupełniania to wyskakuje mi komunikat

Ostrzeżenie o "Historia auto uzupełniania" Jeśli wybierzesz tą opcję utracisz wszystkie zapisane hasła Czy ten komunikat jest poważnym ostrzeżeniem? czy może przymrużyć na to oko? :wink: bo na forum dowiedziałem się że w ccleanerze można zaznaczyć wszystkie opcje (oprócz usuwaj dane z wolnej przestrzeni dyskowej) również m.in. opcję "historia auto uzupełniania: jak najbardziej można zaznaczać ale ten komunikat mnie zastanawia hmm


(greh) #2

MobilnyZiomek ,

to, że

nie znaczy, że zostaną one wysłane do jakiegoś hackera, jeśli tego się boisz, po prostu znikną z pamięci przeglądarki i wszędzie będziesz musiał się na nowo logować. :slight_smile: Nic strasznego, możesz spokojnie przymknąć oko, a nawet oboje oczu. :slight_smile:


(Qba Lukaszczyk) #3

Jeżeli wchodzisz na strony, na które trzeba się zalogować, a ustawiłeś pamiętanie hasła, to wchodzisz automagicznie. Jeśli ustawisz tą opcję, to za każdym razem będziesz musiał wpisywać login, hasło, etc.

-- Dodane 07.01.2011 (Pt) 14:46 --

MobilnyZiomek , tylko z przeglądarki. Zauważyłem, że byłeś pierwszy, greh.


(Aneta955) #4

aha, :slight_smile: ale jakieś.. hasła z komputera nie zostaną usunięte? Tylko te ze stron internetowych tak?


(greh) #5

MobilnyZiomek ,

Tak