ludzie kochani pomóżcie i doradźcie bo dostaję szału!!
od jakiegoś czasu gdy słucham muzyki na komputerku lub oglądam jakiś film moje CD-RW dziwnie się zachowuje!! np. piosenka gra sobie ładniutko i w pewnym momencie jest STOP CD-RW jakby się rozpędzało i zaczyna grać
co może być przyczyną tej anomalii?? poradźcie coś bo zaraz wyjdę z siebie i stanę obok!! :-X :-X :-X
Czyżby laserek się wysłużył a może warto by o nim pomyśleć jak kolega już wspomniał i zrobić my małe czyszczenie jak miałem podobny problem tylko u mnie był fabrycznie wadliwy CD jak stwierdzono w serwisie
Upss… a czy instalacja firmware przebiegła pomyślnie. Chodzi mi i to czy po instalacji nagrywarka była widoczna dla Windowsa czy może musialeś zrobić restart. Napisz jaki to model. :? W niektórych przypadkach jest możliwość powrotu do starszej wersji. Coś mi się wydaje ze firmware się źle wgrało. :?
Ja ostatnio wgrałem najnowszy firmware do mojej nagrywarki i niestety wgrał sie źle. Nagrywarka zachowywałe się w ten sposób że jak włożyłem czystą płytę to zawieszała. A najdziwniejsze z tego było to że nie za każdym razem. Pomogło ściągnięcie firmware ze strony producenta i ponowne wgranie tego nowszego. Działa wszystko ok. Tylko moja nagrywarka po wgraniu firmware (musiałem to robić parę razy) albo nie była widoczna pod Windowsem i musiałem restartować , albo padła całkowicie i musiałem ją przywracać do życia pod biosem. Więc nie dziwię się że moze jedne grać a inne nie. Proponuję jednak ją przeczyścić a potem jak nie przyniesie to oczekiwanych efektów pomyśleć o firmware.
no dobra wyczyszcze!! ale firmware mam najnowszy!! więc jakby czyszczenie nie pomogło to jak mam przywrócić firmware poprzedni bez formatowania dysku oczywiście!!
To jest wewnętrzne oprogramowanie nagrywarki więc format tu nic nie da. Niestety nie wiem jak to się robi w twojej nagrywarce. Musisz poszukać na forum które ci podałem, jak co to zapytaj ( mi pomogli) niestety w mojej jest potrzebna do tego identyczna nagrywarka jak moja. Chyba że dostępny jest starszy firmware to go wgraj.