kliszka, przestań pleść bzdury. Ten program jest jak najbardziej kompatybilny z Vistą x86/x64 (autopsja). Jedynie może być niekompatybilny z w/w nagrywarką. Do autora tematu: Spróbuj tymczasowo zainstalować inny soft do nagrywania i zobaczyć, czy w innym będzie widoczna ta nagrywarka.
Ps. Co do Frameworka… to gdyby go nie miał, to nawet program by mu nie ruszył.
* bin/nrg → ISO converter, simple cover printing and much more!
* Operating Systems: Windows 2000/XP/2003 Server/ Vista /2008/Windows 7"
Co do Framework: “Microsoft .NET Framework - needed for version 3.5 of CDBurnerXP and above” oraz " Since CDBurnerXP 4, we use the Microsoft .NET Framework 2.0 (or any higher version) as basis for our application.
If you are running Windows Vista or Windows 7, you already have .NET 3.0 preinstalled so there is nothing to care about. Any earlier operating system, however, requires that you install it manually. "- to info z oficjalnej strony.
Proszę więc nie pogrążaj się już więcej i przy okazji nie wprowadzaj autora tematu w błąd.
Nigdy nie twierdziłem ,że mam w 100 % rację, podałem tylko przykłady braku dobrego działania programu CDBurnerXP 4.2.7 z komputerem który posiada oprogramowanie :WINDOWS VISTA . Jeżeli moja wypowiedź Cię uraziła to przepraszam. Moją intencją jest pomóc .Proponuję Ci inny program ,darmowy
ImgBurn 2.5.0.0 :
ImgBurn jest jednym z najlepszych programów przeznaczonych do nagrywania obrazów płyt CD/DVD na platformę Windows. Obsługuje on większość dostępnych na rynku formatów plików: BIN, CDI, CDR, DI, DVD, GCM, GI, IBQ, IMG, ISO, LST, MDS, NRG, PDI, UDI oraz wspiera większość najnowszych nagrywarek (BenQ, LiteOn, NEC, Plextor, Sony) CD/DVD. Dodatkowo program potrafi kasować nośniki wielokrotnego zapisu. ImgBurn radzi sobie również doskonale z dwuwarstwowymi płytami DVD, opierając się na danych z pliku IFO lub wybierając miejsce przełamania DVD samemu. Polecamy ten program jako świetną alternatywę dla komercyjnych programów umożliwiających nagrywanie obrazów płyt CD/DVD. W najnowszej wersji dodano między innymi możliwość tworzenia dysków z danymi.