Posiadam tego CPU w jednym zkompów.Siedzi w płycie AsRock :? GE-HT max 2.0Ghz.Otoż chciałem sie troszke pobawić w O/C(jakiekolwiek) i pobawiłem się.Niedosć że FSB poszlo ledwie ze 100 na 108(potem Win sie nie ladowal) to jeszcze proc z zablokowanym mnożnikiem :evil: Czytałem już o tym tony stron na necie i raczej trudne bedzie O/C na tej płycie.A jak wy myślicie,jakieś drut-mody czy cos??Zwiększeniee Vcore??
heheh a to nowość :twisted: :x :lol: 8)
nie ma w biosie mozliwosci zwiekszenia napiecia? moze cos ze zworkami ?
to znaczy moge zmienić mnoznik ale jak tylko zapisze ustawienia to on sie dalej robi na 17x
Pozwolisz ze sprawdze jak sie rozjaśni? :mrgreen:
BTW.jakie zworki??tzn.które
bo to znaczy, ze masz zablokowany ;> jak KAZDY OBECNY CELEK
zworki na plycie, ich odpowiednia kombinacja ustawia wartosci dla biosu
Tak,Tak słucham uważnie proszę dalej… :mrgreen: kontunuuj(czyt.powiedz jaka kombinacja zworek a najlepiej przyjedz i zrób to) 8)
Złączono Posta : 10.08.2006 (Czw) 0:12
on taki obecny to juz nie jest
czekaj skocze do drugiego pokoju poszukac w szafie tej plyty i instrukcji do niej
kazdy celek (tylko te pierwsze nie) mial zablokowany mnożnik
Jak ma ci powiedzieć?? MARIO musiał by mieć też takiego (lub podobny model) ASRocka, żeby ci powiedzieć…
Poza tym, to wystarczy tylko ruszyć głową i zajżeć do instrukcji obsługi płyty głównej (lub na płycie ze sterami masz obszerniejsze instrukcje) i dowiesz się jak masz to ustawić…
dzieki Bozi mam rozum i omijam taki sprzet
dostalem za FRIKO od dostawcy neta za to ze z jego wina podczas burzy mi przez kabel od netu wykastrowało kompa
ee to hardcorowo go krec ja jakbym dostal za free sprzecik, to bym na nim sniadanko se robil
jakies jajka sadzone itp
a moze jakis dzielnik pamieci albo cuś ustaw.
A jaki masz zasilator do tego sprzęta?
Płyta poporstu cud miód do O/C
ale tamtego kompa ci zrobi? czy jak? Tego dał na “chwile” czy na zawsze? co ze starym sprzętem?
Zasilator mam Codegen 300W(pięcioletni po przezyciu zwarcia :D)
w czaise burzy spaliło MoBo(Prokomp JetWay-tam proc poszedł do 2.0Ghz :o :roll: ) takze grafe i k.muz,sieciówe.A dostawce sprytny dał mi MoBo ze wszystkimi wbudowanymi pierdami-grafą(SiS 380),sieciówą(SiS),muzą(C-media) :? .Sprytne-a to polska wlasnie
Ej no chłopaki, ten Wilamette to jest przecież 0,18 mikrona, to wątpie, żeby coś z niego wycisnąć, grzeje się nie miłosiernie, a tutaj to same doły:
o Boziuuu, toż to straszne
chudy ed nie łudź się, że coś wyciśniesz z tego proca
(czego ja mam ten ■■■■? ;( )
Czyli te 150Mhz co wycisnołem to MAX??Zrobiłem z niego z 1.7Ghz ->1.85Ghz
Złączono Posta : 11.08.2006 (Pią) 9:17
Dodam dla porównania że Celeron D 3,0Ghz na płycie Gigabyta poszedł spokojnie z 3,06 na 3,6Ghz 8) (poszedłby jeszcze lepiej ale 3600 to MAX dla M/B)
Ale ten celek to taki paść poprostu
Jak to ich wina to może wymusił byś swój sprzęt? Ja bym nie popuścił…
Gratuluje tych 150 MHz
Chudy, no poprostu trzeba się cieszyć tymi 150 MHz-ami, ale to i tak nie wzrośnie na wydajność Twojego kompa(może maluśki procent).