Celeron 1,7 Wilamette-tak słabe O/C

Posiadam tego CPU w jednym zkompów.Siedzi w płycie AsRock :? GE-HT max 2.0Ghz.Otoż chciałem sie troszke pobawić w O/C(jakiekolwiek) i pobawiłem się.Niedosć że FSB poszlo ledwie ze 100 na 108(potem Win sie nie ladowal) to jeszcze proc z zablokowanym mnożnikiem :evil: Czytałem już o tym tony stron na necie i raczej trudne bedzie O/C na tej płycie.A jak wy myślicie,jakieś drut-mody czy cos??Zwiększeniee Vcore??

heheh a to nowość :smiley: :twisted: :x :lol: 8)

nie ma w biosie mozliwosci zwiekszenia napiecia? moze cos ze zworkami ?

to znaczy moge zmienić mnoznik ale jak tylko zapisze ustawienia to on sie dalej robi na 17x :frowning:

Pozwolisz ze sprawdze jak sie rozjaśni? :mrgreen:

BTW.jakie zworki??tzn.które

bo to znaczy, ze masz zablokowany ;> jak KAZDY OBECNY CELEK :slight_smile:

zworki na plycie, ich odpowiednia kombinacja ustawia wartosci dla biosu :slight_smile:

Tak,Tak słucham uważnie proszę dalej… :mrgreen: kontunuuj(czyt.powiedz jaka kombinacja zworek a najlepiej przyjedz i zrób to) 8)

Złączono Posta : 10.08.2006 (Czw) 0:12

on taki obecny to juz nie jest :stuck_out_tongue:

czekaj skocze do drugiego pokoju poszukac w szafie tej plyty i instrukcji do niej :slight_smile:

kazdy celek (tylko te pierwsze nie) mial zablokowany mnożnik :slight_smile:

Jak ma ci powiedzieć?? MARIO musiał by mieć też takiego (lub podobny model) ASRocka, żeby ci powiedzieć…

Poza tym, to wystarczy tylko ruszyć głową i zajżeć do instrukcji obsługi płyty głównej (lub na płycie ze sterami masz obszerniejsze instrukcje) i dowiesz się jak masz to ustawić…

dzieki Bozi mam rozum i omijam taki sprzet :slight_smile:

dostalem za FRIKO od dostawcy neta za to ze z jego wina podczas burzy mi przez kabel od netu wykastrowało kompa

ee to hardcorowo go krec :slight_smile: ja jakbym dostal za free sprzecik, to bym na nim sniadanko se robil :slight_smile: jakies jajka sadzone itp :smiley:

a moze jakis dzielnik pamieci albo cuś ustaw. :smiley:

A jaki masz zasilator do tego sprzęta? :smiley:

Płyta poporstu cud miód do O/C :stuck_out_tongue:

ale tamtego kompa ci zrobi? czy jak? Tego dał na “chwile” czy na zawsze? :stuck_out_tongue: co ze starym sprzętem?

Zasilator mam Codegen 300W(pięcioletni po przezyciu zwarcia :D)

w czaise burzy spaliło MoBo(Prokomp JetWay-tam proc poszedł do 2.0Ghz :o :roll: ) takze grafe i k.muz,sieciówe.A dostawce sprytny dał mi MoBo ze wszystkimi wbudowanymi pierdami-grafą(SiS 380),sieciówą(SiS),muzą(C-media) :? .Sprytne-a to polska wlasnie

Ej no chłopaki, ten Wilamette to jest przecież 0,18 mikrona, to wątpie, żeby coś z niego wycisnąć, grzeje się nie miłosiernie, a tutaj to same doły:

o Boziuuu, toż to straszne

chudy ed nie łudź się, że coś wyciśniesz z tego proca :frowning:

(czego ja mam ten ■■■■? ;( )

Czyli te 150Mhz co wycisnołem to MAX??Zrobiłem z niego z 1.7Ghz ->1.85Ghz

Złączono Posta : 11.08.2006 (Pią) 9:17

Dodam dla porównania że Celeron D 3,0Ghz na płycie Gigabyta poszedł spokojnie z 3,06 na 3,6Ghz 8) (poszedłby jeszcze lepiej ale 3600 to MAX dla M/B)

Ale ten celek to taki paść poprostu :slight_smile:

Jak to ich wina to może wymusił byś swój sprzęt? Ja bym nie popuścił… :stuck_out_tongue:

Gratuluje tych 150 MHz

Chudy, no poprostu trzeba się cieszyć tymi 150 MHz-ami, ale to i tak nie wzrośnie na wydajność Twojego kompa(może maluśki procent).