Mam taki procesor i temperatura gdy nic nie robie wynosi ok 48 stopni a gdy jest w stresie to 60 stopni ,pasta na procesorze to Arctic MX-2 a chłodzenia Arctic Cooling 11 gt.
Co o tym sądzicie?
Obudowa jest trochę mała ale na tyle jej mam wentylator Zalman 92mm
Ja mam celerona M550(w laptopie) normalna temperatura pracy to 50-60 stopni od 70 stopni włącza się wentylator głośniej. Celeronki chyba lubią takie ciepło
Zasilacz jest to Modecom Feel 1 350 ale jutro czy prawie dziś można powiedzieć idę kupić Aerocoola 450W tylko wstanę rano i idę zamówić w sklepie.
Dodam jeszcze że jak sprawdzam temperaturę w speedfanie to mam temp cpu 40 w stresie i core ±60 stopni dlaczego te wartości są różne która temperatura jest prawdziwa dodam ,że jak dotykam radiatora to nie parzy lecz jest chłodny?
Swoją drogą jesteś pewien, że sensory pokazują poprawną temperaturę? Według informacji Intela procesor Intel Celeron 430 ma Tj max ustalona na poziomie 60,4 stopnia, więc już przy jakiś 55 stopniach płyta główna powinna wyłączać zasilanie. Spróbuj sprawdzić temperatury przy pomocy na przykład programu Core Temp.
Jak teraz piszę posta to mam raz 52,raz 57,czasami Core Temp pokazuje 55 stopni zależy jak skacze zużycie procesora.Więc nie wiem sam już co jest z tym kompem