Mam pytanie czy to normalne że temperatura procesora niedługo (mniej niż pół godz.) po włączeniu komputera bez grania w żadne gry (tylko podczas przeglądania internetu) osiąga 37 st. C? Wiatraczek zainstalowany na procesorze był kupowany razem z nim (box). Taktowanie procesora jest oryginalne.
to jest zupełnie normalne ten procesor i tak się bardzo grzeje ale jak na orginalny cooler to mega zaskoczenie :mrgreen: a ile masz jak grasz ?
to jest mała temperatura u mnie taka sama. Nie martw sie tatemperatura jest normalna może ktoś jeszcze Ci odpowie.
jak najbardziej normalne - wszystko masz OK.
Skoro ok to się cieszę
. Ogólnie to gram rzadko przed chwilą zagrałem w jedną dość mało wymagającą grę żeby sprawdzić (Rally championship) i po kilku minutach gry temperatura osiągnęła 41 st. C.
Tylko że coś mi cyka wewnątrz komputera tak jakby w okolicach wiatraczka albo w zasilaczu. Dlatego też zaniepokoiłem się o chłodzenie procesora. Ale skoro temp. jest prawidłowa to chyba przyczyna leży gdzie indziej.
PS: na temat cykania proszę pisać na PW (żeby dyskusja nie zeszła na inny temat niż w temacie postu)
kilka minut to się nawet procesor nie nagrzał puść coś wymagającego jak masz albo 3d mark jakiś nowszy i wtedy sprawdź.
Myśle ,że to nie będzie offtop więc nie szkodzi ,że napisze tutaj :mrgreen:
Jak coś tyka to niezbyt dobrze bo może to oznaczać ,że nie długo wentyl się popsuje.
Jeśli tak to bedę musiał złożyć reklamację ponieważ ma dopiero trzy miesiące.
Czemu?
Temperatury masz w normie.
Celerony nie należą do grzałek, więc dopiero przy ok. 60 stopniach można się martwić.
Jak byś nie wiedział, to dla porównania przeciętna temp. Pentiumów to 60-70stopni
Mówiąc o reklamacji mam na myśli cykanie ponieważ:
.
Procesory Intela to grzejniki żadna nowość, nie masz się co martwić.
C2D już takie nie są.
No nie przesadzajcie. Mam Pentiuma, ale aż do 60 nie dochodzi. Nawet na grach tyle nie osiąga.
A ile max miał?
To jak w końcu :?:
Mi wiadomo to co kwisni że D to grzałki…
Grzałki, zresztą napisał że do 60* nie dochodzi to do 59* dochodzi.
Zaraz sie dowiemy ile stopni.
Niech w Evereście zobaczy.
Celerony się nie grzeją.
Ale za to Pentiumy D - tak