Cena internetu w vectrze-Czy aby nie kłamią?

Chcę zmienić sobie operatora internetu…Oraz prędkość ponieważ moje stare 2.5mb nie wystarcza. Myślałem o 10mb ale patrzę na ofertę vectry.

http://www.vectra.pl/internet/promocje/

Wychodzi na to że w umowie na dwa lata mam internet:

8 mb- za 49zł

16 mb- za 48 zł

a 24 mb za-55 zł

Czy nikt nic nie pomylił (albo ja)?

W tp jest przecież internet 10 mb za 69,57 zł a do tego dochodzi opłata za linię 29,24 zł . Że tak powiem ■■■??? Może mi ktoś to wytłumaczyć (jak coś strona z tp https://www.orange.pl/prt/pl/order/zamo … 0&gift=225) (to ostatnio połączyło się z orange czy jak? Bo wpisuję tp.pl a tu orange :D)

No raczej nie ściemniają, a TP teraz Orangutan, lub zgniła pomarańcza walą se w H… Z tym naliczaniem za kabel!! ale co poradzisz :frowning: jak mieszkasz na wiosce i małym mieście to wielkiego wyboru nie ma

tp zawsze naliczało za kabel, zawsze miało drogo :slight_smile:

vectra nie kłamie, sam w niej mam neta :slight_smile:

Aktualnie mam 8 za 55, bo kiedyś taka promocja była. Ogólnie nie radzę brać na 3 lata bo się przejedziesz (jak ja teraz :stuck_out_tongue:

Można zerwać umowę z TP bez konsekwencji ?

Jak zerwę i pójdę do Vectry to co? Podłączą mi neta ale raczej nie na kablu od tp? A wtedy opłata za łącze coś dochodzi czy tylko za montaż?

Nie tak do końca, ta opłatę wymusił UOK gdzie zmusił Byłe TP do rozdzielenia telefonu i neta , i wtedy se tp zrobiło opłatę za utrzymanie kabla 39zł bodajże heheh :slight_smile:

dzis bardziej opłacalne to zawieszenie telefonu niz opłata za utrzymanie kabla

Jesli usługa działa poprawnie to nie :frowning:

Nikt się nie pomylił,konkurencja ma niższe ceny niż przemianowana TP na Orange. Porównanie ofert masz na stronie wybieramy.net.

TP/Orange w wielu regionach (małe miasta/wsie) nie ma żadnej konkurencji, więc zawyżają ceny.

W Vectrze nie opłaca się brać “internet z wi-fi”, bo ma ograniczenia do 2 urządzeń, więc i tak w większości przypadków trzeba dokupić własny router z wifi.

Jeśli nie ma podłączonego kabla od kablówki, trzeba w ich biurze się dowiedzieć czy w konkretnym przypadku to możliwe. Jeśli w budynku już ktoś ma kablówkę, lub przynajmniej kabel idzie w studzience na pobliskim chodniku, to dołączą, a dalej to różnie, może im się nie opłacać.

W Wectrze można mieć też telefon stacjonarny, przenieść numer od innego operatora. Umowę z TP można zerwać bez konsekwencji, jeśli nie jest na czas określony.