Certfikaty w E61

Witam! Czy certyfikaty znajdujące się w telefonie można bezpiecznie usunąć, chodzi mi oto czy po usunięciu fon się nie posypie. Dręczą mnie te certyfikaty, ponieważ nie mogę zainstalować żadnego motywu, ponieważ wywala komunikat “Ważność certyfikatu wygasła”. A w drugim pytaniu chciałbym was spytać czy da radę, żeby klawiatura numeryczna była uruchomiona podczas działania gier? Mam grę Playman Summer Games 3;D ale żeby w nią grać muszę trzymać klawisz uaktywniający numeryczną, jest to bardzo niewygodne;/ Może ktoś zna jakiś program lub funkcję jak to można załatwić?

A masz wyłączone sprawdzanie certyfikatów?

Tak mam wyłączone. Jeden motyw udało mi się zainstalować po zmianie daty ale tylko jeden;/

musisz złamać system… to banalnie proste i nie będzie wymagał certyfikatów :wink: wystarczy kabel USB i system windows :stuck_out_tongue:

Złamać system? Czy to bezpieczne? Gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat?

forum symbianos.pl

w 100% :wink: jedyne co się traci to gwarancję ale można przywrócić do poprzedniego stanu i gwarancja zostaje :wink:

Gwarancji nie posiadam bo to telefon z allegro;D Mógłbyś podać linka gdzie to jest opisane?

Znów google się zepsuło?

http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=21720

Co autor tego posta miał na myśli mówiąc “zmniejszy to bezpieczeństwo telefonu”?

no że jak instalujesz coś z jakiś urugwajskich stronek całkowicie nie sprawdzone to możesz wgrać wirusa :stuck_out_tongue: tylko to :wink:

Aha;) Ale niestety nie pomogło tym razem po wykonaniu wszystkiego jak było napisane wywala komunikat “plik uszkodzony”. No nic trzeba będzie bawić się ze zmianami daty;D Dzięki chłopaki za pomoc;)

podmieniłeś installserver.exe? jeśli wywala plik uszkodzony, ściągnij go na nowo… jeśli będzie to samo to ktoś źle upnął plik :wink: