Witajcie. Może ktoś z Was będzie w stanie coś o tym powiedzieć. Czy jakieś firmy: Intel, MS, Samsung itp. udostępniają możliwość uzyskania jakichś szkoleń, certyfikatów typowo on-line? Jest to możliwe. Zawsze warto się czegoś dowiedzieć - zwłaszcza jeżeli jest to możliwe
Nie wiem jak wymienione firmy, ale np. Cisco ma własną platformę e-learningową. Egzaminy semetralne zdaje się on-line. Jeśli chcesz zdobyć certyfikat, to i tak będziesz musiał udać się do centrum egzaminacyjnego. Tak jest w przypadku Cisco i MS, jak w innych firmach jest tego nie wiem.
Na w3school możesz zdobyć certyfikaty JavaScript, HTML , XML i inne. A co do innych to niestety najczęściej trzeba się udać do ośrodków egzaminacyjncych
Czy ja wiem czy niestety? Przynajmniej wiadomo, że nie ma możliwości oszukiwania w jakikolwiek sposób. Jak zdawałem CCNA to pomieszczenie egzaminacyjne było dodatkowo pod kamerą. Gdyby Cisco miało jakieś wątpliwości, zawsze można sprawdzić czy się nie oszukiwało i unieważnić certyfikat.
Z tego co kojarzę, to Microsoft ma pilotażowy projekt zdawania certyfikacji on-line. Jeszcze nie wszystkie certyfikaty i nie we wszystkich regionach (po ludzku: tylko USA ;)), ale oferta ma się powiększać.
Dzięki za info. Za znalazłem coś takiego: INTEL Retail Edge. Kojarzy ktoś co to za “stwór”? Wygląda ciekawie.