cFosSpeed : optymalna konfiguracja pod pingi

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem pelnej wersji programu cFosSpeed ( http://www.dobreprogramy.pl/cFosSpeed,P … 12826.html ) i chciałbym ustawić go optymalnie, tak aby pingi w grach byly jak najniższe. W instrukcji programu zrobilem mniej wiecej tak jak podano, jednak pingi podczas rozgrywki nie uległy zmianie. Jedynie na liczniku predkości internetu ( http://www.speedtest.net ) ping znacznie spadł (wcześniej miałem ok. 10-15)

845080563.png

Czekam na wasze propozycje.

Prosiłbym również o pomoc, ktorą opcje do Trybu Modelowania ruchu z poniższych mam zaznaczyć:

Korzystam z internetu poprzez router, pod który jestem podłaczony kablem, jednak w innym pokoju stoi laptop który czasami łączy sie z routerem bezprzewodowo.

Zastanawiam się rownież jaki wybrać typ łacza dostępnych z poniższych:

zdj.png

konkretnie do:

Hamachi Network Interface

Kontroler sieci NVIDIA nForce

-Router (MAC 00:1b:11:f8:cf:74, IP 192.168.0.1)

WAN Miniport (Network Monitor)

WAN Miniport (IPv6)

pozdrawiam :slight_smile:

Dodane 16.06.2010 (Śr) 1:36

Mógłby ktoś mi pomóc?? :?

Hej,

To akurat oczywiste - jeśli program jest zainstalowany tylko na jednym kompie, a na laptopie nie, wybierz zmienny (nie współdzielony).

Wszystko zależy od tego, kto jest dostawcą Twojego łącza internetowego.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dostawcą internetu jest UPC, co mozna wyczytać ze screena prędkosci internetu. co zatem mam zaznaczyc?

Hej,

Fakt. W takim układzie chyba najbardziej prawidłowym będzie ustawienie typu łącza na Cable.

Pozdrawiam,

Dimatheus

no to już chyba wszystko, pingi w grach i tak nie uległy zmianie :slight_smile: dzięki, pozdrawiam

Hej,

Dlaczego?? Nie zawsze porównywanie możliwości łącza internetowego na testach syntetycznych z serwerami zaprogramowanymi do tego jest miarodajne z tym, co dzieje się w grach. To jednak zupełnie inne przypadki. A skoro w grach ping nie przekracza 20 - tak jak u Ciebie - to chyba nie ma się co martwić.

Nie ma sprawy. :slight_smile: Ja też !!

Dimatheus