Witam. Ostatnio zainstalowałem program cFosSpeed. Mam go od dwóch dni. Gram często w różne gry multiplayer. Jednak nie zauważyłem, by ten programik który waży tylko 5,54 MB, pomógł mi. Gdy wpisuję w Start -> Uruchom komendę “ping -t (strona dostawcy)”, pokazuje mi się ping między 80 a 200 ms, w cFosSpeed podobnie. Jednak gdy uruchomię grę, ping jest jednak wyższy, nie od 80 do 200 ms., tylko od 100 od 300 #-o, owszem, czasem będzie mniejszy, jednak jak ping skoczy mi na 220 - 300, to się grać nie da, bo lagi mam straszne. Tak, wiem, są tacy którzy mają większy, jednak posiadam klany, a klany z którymi gram przeróżne klanówki niekiedy narzekają na dosyć spore lagi.
Więc co mam w tej sprawie zrobić? Czy cFosSpeed to zwykły “szajs” i zajmuje niepotrzebne miejsce na dysku, czy to wina innego “szajsu”, znany jako wirus (robaki, spyware, trojany itp.)?
Proszę o porady tych, którzy używali ten program, proszę także by obyło się bez ostrzeżenia.
ale sprawdzanie systemu na obecność wirusów nie zaszkodzi gdyż pingi są dość wysokie
wpisz też polecenie tracert adres to będziesz widział w którym miejscu odpowiedz hosta trwa najdłużej jak to jest adres twojego dostawcy to musisz wtedy zwrócić się do niego