Lille bezbramkowo zremisowało z Villarreal, co sprawiło, że Man Utd jest liderem grupy D. Juventus pewnie pokonał Rapid 3:0, co nie jest niespodzianką, bo drużyna z Austrii raczej zaliczana jest do grona outsiderów. Bayern znowu wygrał 1:0, tym razem z Club Brugge. W grupie B Thun pokonało Spartę 1:0. Nie wiem, dlaczego niektórzy uważają, że to niespodzianka. Sparta nie należy do europejskich potęg, natomiast Thun to bardzo solidna drużyna, która ma szansę na wyjście z grupy. Ajax nie zagrał na swoim poziomie, czego dowodem była porażka 1:2 u siebie z Arsenalem. Barca pewnie wygrała z Udinese, a katem Włochów okazał się Ronaldinho, zdobywca hat-tricka. Panathinaikos pokonał Werder 2:1, a Grecy już po 8. minutach prowadzili dwoma bramkami.
Wygraliśmy dość szczęśliwie, gra nie wyglądała najlepiej, ale ważne, że są 3 punkty. Mile zaskoczył mnie Bardsley, który ze swoich zadań wywiązał się naprawdę dobrze. W przyszłości Man Utd może mieć z niego wiele pożytku. Dobrze spisał się również Richardson, który kilka razy ośmieszył obrońców Benfiki i zagrał dobrze w destrukcji. Bardzo dobre spotkanie rozegrał Giggs, który udowodnił, ze nadal jest świetnym zawodnikiem. Co prawda, przy strzelonej bramce miał trochę szczęścia, piłka odbiła się od gracza drużyny przeciwnej, ale to też trzeba umieć.
Wigrus , zrób jakąś zbiorczą klasyfikację. Uwzględnij całą LM, nie tylko ostatnia kolejkę i każda podpórka trafiona liczona jest za 0,5. To nic, że zasada weszła później - zrobimy odstępstwo
Liverpool po nudnym meczu bezbramkowo zremisował z Chelsea. Myślę, że większość spodziewała się takiego wyniku. Anderlecht przegrał u siebie 0:1 z Betisem, a zwycięską bramkę strzelił niezawodny Oliveira. Schalke zdobyło pierwszy punkt w tej edycji, remisując 2:2 z Milanem. Na uwagę zasługuje fantastyczna bramka Altintopa. Fenerbahce wysoko pokonało PSV, bo aż 3:0. Rosenborg przegrał 0:1 z Lyonem, który tym samym zdobył kolejne 3 punkty i jest liderem grupy F. Real pokonał Olympiakos 2:1, a bramkę na wagę trzech punktów w końcówce meczu strzelił Soldado. Inter znowu wygrał 1:0, tym razem w spotkaniu z Galsgow Rangers. Porto sensacyjnie przegrało z Petrzalką, mimo tego, iż prowadziło dwiema bramkami. Druga połowa należała do Słowaków, którzy odprawili Portgalczyków.
Nie wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc napiszę to tutaj.
Aż łezka się w oku kręci… Keano potwierdził, że jest człowiekiem z klasą i potrafi odejść w odpowiednim momencie. Uważam, że powinien uczyć się trenerki, mógłby być jednym z asystentów Sir Alexa Fergusona.