Chaos z Pingiem

Witam.

Odrazu pisze że nie chodzi o te wasze pingowanie tak jak czytałem w niektórych tematach :wink: Mój problem jest chyba troche bardziej skomplikowany.

Więc zaczne od tego że posiadam internet Neostrada TP 512kb/s na 2 kompy. Gdy rano gra mój brat i ja na 2 kompach ping sięga 60. Ping bardzo odpowiedni żeby grać w gry. Ale popołudniami i wieczorem… masakra, z pingiem zaczynają sie dziać przeróżne rzeczy, popołudniami ping mi skacze od 120 do 999 przy serverach gier (server bardzo dobry) chce podkreslic że w tym czasie nic mój brat nie ściaga na 2 komputerze. Wieczorami jest już najgorzej, przy grach ping 999 a mój 2 komputer wyłączony! !!

Skanowałem komputer, zagrożeń nie było, więc nie wiem o co chodzi, powoli mnie to zaczyna wkurzać bo nic nie idzie zrobić :confused: :confused: :confused:

Prosze o pomoc! Byłbym BARDZO WDZIĘCZNY!

Ziko

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji icon_edit.gif

To akurat typowe w neostradzie, nie dość że tepsa ma kiepskie łącza z którymi nic nie robi to jeszcze w tych porach które wymieniłeś najwięcej ludzi korzysta z netu i nie da się grać, to był podstawowy powód dla którego zmieniłem dostawcę netu.

Jaki internet mi proponujesz więc?

Ziko997 W zasadzie to każdy inny :smiley:

Wszystko zależy od tego na ile masz umowę z tepsa i jacy dostawcy są w Twojej okolicy, ja mam netię, mimo że na początku byłem wściekły bo podłączali mnie ponad miesiąc to teraz jest super, mam bardzo dobre pingi, ogólnie sama jakość łącza jest jak by lepsza, wszystko szybciej śmiga, nawet strony.

Właśnie też zastanawiałem się nad Netią, umowę z Neo mam chyba do Stycznia…

Chłopaki, a ta Netia co ma teraz tą promocje to trzeba mieć telefon stacionarny do internetu ? bo jak nie to sie przeżucam chyba na netie :stuck_out_tongue:

CyraN Netia ma neta albo po kablu, albo w technologii Wimax, musisz się dowiedzieć jak to jest w Twojej okolicy