Witam. Mam problem z charczącym dźwiękiem. Otóż po włączeniu dowolnej piosenki/dźwięku głośniki zaczynają charczeć. Komputer mam podłączony do wieży. Jak puszczę coś z płyty na wieży to ten problem nie występuje. Kabel który jest podłączony między komputerem a wieżą jest w 100% sprawny (sprawdzany na trzech innych urządzeniach i charczenie nie występuje). Problem leży więc po stronie komputera. Wszystkie sterowniki mam zainstalowane najnowsze (karta dźwiękowa to zintegrowany Realtek HDAudio). Dodam jeszcze, że ten problem pojawił się niedawno (2-3 dni temu). Próbowałem już na wszystkie sposoby ustalić czego to jest wina. Próbowałem instalować nawet starsze sterowniki do dźwiękówki ale to nic nie daje. Dodam na koniec, że mój system operacyjny to Windows 7 Ulimate x86.
Sprawa jest prosta ,zainstaluj xp i wtedy sprawdź jeżeli będzie ok,znaczy że problem leży po stronie sterowników do Win 7,ogólnie problem jest znany i wątpię żeby była to wina sprzętu ale wcześniej zrób jeszcze tak ;;;
Odinstaluj aktualne sterowniki od karty dźwiękowej.
Więc tak… Problem pojawił się jakieś 3 dni temu a Windows 7 mam już kilka miesięcy. Sterowniki są najnowsze Realteka (v.2.42). Instalowanie innego systemu odpada. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiał oddawać płyty głównej na gwarancję jak pisał kolega wyżej. Może jednak coś jest nie tak w logach?