Chcąc zainstalować antywirusa komp się sam wyłącza


(jolko) #1

Witam. Mam taki problem. Do tej pory używałem Pandy. Z chwilą gdy postanowiłem ją odinstalować przeskanowałem komputer ArcaMicroScan. Znalazł mi 2 trojany w lokalizacji win32 ale nie mógł ich usunąc. Jak chciałem zainstalować Kasperskiego 7.0 w chwili instalacji komputer sam się wyłącza i uruchamia ponownie, Załączam logi i prosze o pomoc ponieważ w tej chwili mój komp nie posiada żadnej ochrony


(Gutek) #2

Na komputerze nadal jest Panda i KAV się pojawił - wiec dlatego masz zamieszanie :wink:


(jolko) #3

doradź prosze jak usunąć do końca pande tak żeby KAV zaczął spełniać swoje zadanie i co z tymi wykrytymi wirusami przez Acre?


(Gutek) #4

Pobierz The Avenger. Wypakuj => uruchom => zaznacz opcję Input script manually => kliknij w taką lupkę => w okienku, które się otworzy wklej:

kliknij klawisz Done => teraz kliknij na zielone światełko => powinna pojawić się pewna informacja i kliknij OK (teraz restart).

Po tym nowy log z HJT i silenta


(jolko) #5

Oto logi. Przedtem napisałeś że KAV już jest. Ale ja go nigdzie nie widze. Czy mam go na nowo zainstalować?


(Gutek) #6

Tak na nowo, ale nie wszystko:

Otwórz Notatnik i wklej do niego:

Plik >>> Zapisz jako >>> Zmień rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> Zapisz pod nazwą FIX.BAT >>>

kliknij dwa razy na utworzony plik FIX.BAT >>> restart.

usuń wpisy HJT i folder

Otwórz notatnik i wklej:

Plik >>> Zapisz jako >>> Zmień rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> Zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij dwa razy na utworzony plik FIX.REG i potwierdź dodanie do rejestru >>> restart.


(jolko) #7

Zrobiłem jak napisałeś ale: kasperskiego na nowo nie instalowałem bo jak włączyłem kompa to już był w systemie i w związku z tym występuje coś dziwnego. Po każdym uruchomieniu kompa włącza się kreator znajdowania nowego sprzętu a znajduje dokładnie Kaspersky NSID port 2 i port 3. Co to takiego?????

Na dysku D nie ma żadnego folderu z Pandą więc nie mogę go usunąć.

załączam logi


(Gutek) #8

Daj log z ComboFix

Nadal masz


(jolko) #9


(system) #10

Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT

Uruchom komputer w trybie awaryjnym

Kiknij dwa razy na utworzony plik FIX.BAT >>> restart komputera

W logu ComboFix widoczne pozostałości po Pandzie

Pozostałości po Pandzie usuń w/g tej instrukcji.

Stosujesz KAVremover, a następnie instalujesz Kasperskiego.


(jolko) #11

zrobiłem tak jak wyżej, oto logi:

L


(Gutek) #12

Pandy nie ma czy juz działa Kasperski?


(jolko) #13

kaspersky juz dziala ale jest w wersji trialowej. Niedługo bede mial oryginalna pełna wersje i wtedy go przeinstaluje. A co do pandy to nie mam pojęcia czy wszystko żeśmy usuneli bo komp działa beznadziejnie. W chwili gdy właczam kompa to pojawia sie kreator najdowania nowego sprzetu że znalazlo Kaspersky port 2 i port 3. O co mu chodyi_


(system) #14

Czyli nie wykonałeś zalecanej akcji i dziwisz się, że Kaspersky działa niepoprawnie. Przecież instalacja programu przebiegła nieprawidłowo, więc jak ma on działać poprawnie?