Macie jakieś ciekawe propozycje laptopów, jeden w okolicach 1500zł-2000zł (ale lepiej bliżej 1500zł, a nie 2000zł), a drugi do 2500zł? Dobrze by było z jakąś sensowną grafią (oczywiście odpowiednią do budżetu), bo gierki niewykluczone.
Chcę zakupić laptopa do wszystkiego (studia, internet, muzyka, filmy oraz czasem w coś pograć dla rozrywki). Mam na to przeznaczone 3000 zł. Zastanawiam się nad zakupem czegoś z procesorem i7 oraz USB 3.0. Ale niestety widzę, że ceny są około 4000 zł. Zależy mi na grafice minimum 1GB. Czy aż tak wielka różnica jest pomiędzy jakimś laptopem z Core 2 Duo za około 3000 zł, co i7 za 4000 zł? Może macie coś wartego polecenia? Pewni znajdują się tutaj osoby, które śledzą ceny sprzętu i może orientują się, czy obecny okres jest wart zakupu?
Moim zdaniem zdecydowanie nie opłaca się kupować laptopa z i7, bo nie spełnia, norm jakimi został naznaczone komputery przenośne. Jedną z głównych wad to jest, to że laptop na akumulatorze wytrzyma ci niespełna 20-30 min.
A Kupowanie USB 3.0 to jakaś kompletna głupota jest! nie ma nawet urządzeń (oprócz paru modeli dysków), więc nie wykorzystasz tej ‘oszałamiającej prędkości’ . Kupowanie laptopa z usb 3.0 będzie miało sens za min. 3 lata bo będzie na rynku tyle modeli korzystając z usb 3.0 więc będzie można się zastanowić.
Teraz są z 5 modeli z i7 ale są to dość duże laptopy z 17 cali więc na uczelnie się nie nadaje, i są ciężkie, oraz co najważniejsze bardzo się grzeją…
k-9 to jakiego laptopa polecasz? Zależy mi właśnie na 17 cali.
Też właśnie zainteresowałem się tym laptopem tylko nie wiem jak Samsungi sobie radzą z laptopami? Jedno co mnie martwi to Windows Home Premium i do tego 32 bitowy. Myślałem, że znajdzie się coś z Win 7 Professional 64 bit.
Do tych zastosowań, które wymieniłeś, edycja Home Premium w zupełności wystarczy ;).
Szukam laptopa: przedział cenowy do ok. 2000zł, musi być mały i w miarę lekki (będzie noszony w torbie przez kobietę). Nie znam się kompletnie na laptopach, jaka firma najlepsza? Dobrze by było, żeby miał napęd dvd. Będzie używany do przeglądania internetu, office, jakaś muzyka. I jeszcze jedno - bardziej opłaca się kupić laptopa z systemem czy osobno system i komputer? Z góry dzięki
Ma może ktoś tego laptopa http://allegro.pl/item935050606_packard … n7_64.html
polecilibyście go? Mam zamiar wydać na lapka do 3000zł i znalazłem ten ale troche nie jestem pewnien co do klawiatury w nim, czy jest wygodna, a może polecicie coś lepszego, wydajniejszego?
Klawiatura jak klawiatura, zapewne da się przyzwyczaić. Natomiast ma znakomite podzespoły w stosunku do ceny, warto wziąć.
Adalbert ale jak z wielkością klawiszy, mam raczej duże dłonie i trochę ma to dla mnie znaczenie
Wielkość standardowa, przejdź się do okolicznych sklepów i zobacz czy Ci taka wielkość odpowiada.
szymon189, drugi link nie działa. No i czy musisz mieć koniecznie 17’’?
^ Co o nich myślicie? Różnią się tylko (albo aż) tym, że ten drugi (droższy) ma “Wbudowany modem UMTS/HSDPA/HSUPA/EDGE/GPS 7.2Mbit” Bez tych modemów nie da się korzystać z internetu? np. z internetu mobilnego? Wydaje mi sie że będzie można bo przecież takie modemy podłącza się pod USB.
Ktoś wcześniej podał link do tego: http://allegro.pl/item939349757_msi_win … ty_wr.html. Byłby dla mnie najlepszy bo jest najmniejszy z tych wcześniej podanych oraz ma windows XP a nie 7. I w dodatku jest bardzo lekki. Jedyny minus to to, że nie ma napędu DVD. Co o nim myślicie?
Poprawiony link http://www.hitech.com.pl/?con=products&action=showDetails&id=4aae3172cdc45
Niestety DELL jest na DIMMach, a ACER na DDR. Dell znów ma w sobie Windows 7 Professional 64 bit. Wielkość mi odpowiada, bo lepsza taka do projektów graficznych oraz oglądania filmów.
Zaciekawiło mnie co daje w laptopie to co napisał przede mną matio91
Jakiego laptopa polecacie w przedziale do 2500zł na tą chwilę?
Chciałbym coś optymalnego.
Moje podstawowe wymagania (co najmniej):
Intel 2x2.0 i szybsze (mile widziane cache L3)
4GB DDR3
dysk od 250GB włącznie (7200obr/min)
dobra karta graficzna (na pewno nie GeForce GT220)
Mile widziany Windows 7, ale niekoniecznie.
Co jest złego w tej karcie? Jakaś zintegrowana czy co? W opisie jest podane, że karta dedykowana.
Od dawna nie jestem w temacie sprzętu, a oznakowanie kart graficznych nie jest do końca jasne, tym bardziej, że sytuacja inaczej wygląda na laptopach, a inaczej na stacjonarnych.
A przymierzam się do tego lapa http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tf … 3_4gb.aspx który takową kartę posiada, ale właśnie zastanawiam się, czy niektóre 512MB nie będą bardziej wydajne niż ta 1GB i nie jest to tylko marketingowym chwytem.
zależy do czego ma służyć ten laptop, bo do gier to ta karta (220gt) nie jest dobrym wyborem