Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Sorka ale mój wątek z laptopem już nieaktualny sprzedaje 2 PC i biore nowy PC i Laptop dla siosrty

siostrze kupie -> ASUS Eee PC Seashell 1005HA(M) Klik

Witam,

Zamierzam kupić laptopa w cenie ok.2 tys. zł, zależy mi na solidnym i niezawodnym sprzęcie bez bajerów, koniecznie pod Linuksa. Sprzęt do pracy - biuro, internet, multimedia bez gier; będzie kupowany w normalnym sklepie (nie przez internet).

Wstępnie wybrałem Lenowo G550A, Toshiba L500 - co proponujecie?

jakaś dyskryminacja, gdzie są MacBooki? jakbym miał 4000zł na laptopa to bym myślał nad MacBookiem Air, po co mi takie co są wymienione?

Jak się nie podoba, to wrzuć przykładowe oferty z opisem zalet.

hmm… w sumie nie miałem samsunga, ale jakoś jeżeli chodzi o kompy to mnie raczej nie przekonują

jeżeli już to HP albo Dell, niby ten samsung parametry ma niezłe, ale jak jest z gwarancją czy serwisem?

w tym zakresie chyba Dell wypada najlepiej (oczywiście jest droższy, ale za jakość się płaci)

Samsung robi tanie i dobre laptopy, a bebechy ma takie same jak inni producenci, nie wiem czego się czepiać. Poczytaj recenzje na notebookcheck.

Proszę bez systemu za mniej niż 2000zł

DELL Studio 1555 T4200 2.0/4GB/250GB/DVD-SM/WiFi/BT/VHB

http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=23048

minus zintegrowana grafika ale do gier nie chciałeś

jeśli chodzi o serwis to jest na poziomie Della albo i ciut lepiej, a nie wspominając o HP już, tam to szkoda słów. Obecnie samsung to nie jest to co kiedyś było, a gwara to door-to-door

to juz chyba lepiej http://kuplaptopa.pl/product_info.php/p … /RW_CZARNY

matryca LED i karta radeona

bez systemu…ja uważam że jak kupować laptopa to z systemem.

HP…płacisz więcej za logo na obudowie:P

Samsung od jakiegoś czasu reaktywuje swoja oferte laptopów i ma kilka konfiguracji danego modelu.

Gwarancja i tak wygląda zawsze tylko ładnie na papierku:P

MacBooki nie chce wywoływac jakiejs dyskusji ale nawet nie wiem kto to kupuje:P przepłacasz jeszcze wieksze pieniądze za logo na obudowie:P

http://www.allegro.pl/item918688133_lap … _mysz.html

Warto kupić tego laptopa? Używałbym go do internetu ale chciałbym też czasami zagrać. Tymczasowo byłby zainstalowany na nim jakiś linux, później zapewne W7.

Da radę żebym zagrał na nim w m.in. GTA 4, Battlefield, Call of duty, Hitman, części które ostatnio się ukazały?

Jak ma się stosunek:

cena/konfiguracja/jakość

Może mieć problemy.

Na gt220 spokojnie na średnich pograsz w GTA IV oczywiście na najnowszym patchu.

Poszukuje laptopa do ok. 3000.

Zależy mi na niewielkich wymiarach(ok 12 cali) i wadze przy zachowaniu jak najlepszej wydajności. Będzie on używany praktycznie do wszystkiego oprócz gier. Miło by było żeby troche na baterii potrzymał. Co warto kupić w takiej cenie?

Wpadł mi w oko Dell Vostro 1220: http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=52781

Czy będzie on ok, czy istnieje coś lepszego?

Pozdrawiam

Tellith

Witam,

za radą Adalbert’a zdecydowałem się na Samsunga (NP-R519-JA01PL W7HP). Ale jak przyszedłem do EuroRTV… to się okazało, że zostały już same egzemplarze wystawowe. A jak się im przyjrzałem, to stwierdziłem, że nie wezmę lapka porysowanego tak, jakby ktoś papierem ściernym jeździł po obudowie… (głównym sprawcą uszkodzeń był kawałem plastiku, montowany przez obsługę, informujący o parametrach kompa, który to miał styczność z obudową i ciągle ją obcierał…).

Dlatego też nie kupiłem Samsunga. Sprzedawca zachęcił mnie do obejrzenia Lenovo ( Lenovo IdeaPad G550L ) - klik

Parametry:

26f0a9cff8329ccd.png

A jako, że jestem użytkownikiem Lenovo N200 (nawet w miarę zadowolonym :wink: ) to stwierdziłem, że kupię ten model. I muszę powiedzieć, że ten laptop wprawił mnie w osłupienie. Z nie całe 1600zł dostałem kompa z Windows 7 HP, dobrą matrycą, kamerką i baterią, która z Wi-Fi + Aimp + FF + Chrome + WTW wytrzymuje bez bólu 3h!! W porównaniu z moją baterią (1h w tych samych warunkach) jest to wynik oszołamiający.

Nie wiem, czy jest to reguła, czy też taki egzemplarz, ale polecam.

R.

rafi84tek , no to ładnie dałeś się z siebie ‘głupiego zrobić’, dostałeś laptopa, a bardzo średnich parametrach, za wysoką cenę, jak na podzespoły, bez połowy złączy, która jest w każdym laptopie XX!w.

Gratulacje xD

k-9 ,

mam nadzieję, że czytałeś moje wypowiedzi wyżej. To laptop dla mamy, ma wszystko czego ona potrzebuje, a nawet więcej. W porównaniu z wspomnianym Samsungiem ma gorsze CPU i niższą cenę - mimo Celerona lapek śmiga jak marzenie.

Proszę więc, powiedz mi jakim cudem dałem się wkręcić? Jakie to złącza ma nowoczesny laptop? Te Lenovo na VGA, 3xUSB, RJ-45, mic&audio - co mi jeszcze do szczęścia potrzebne?

Tak strasznie drogi to on nie jest, ale faktycznie trąci już starością (np. procesor ze starego procesu technologicznego).

AAaaaa… nie no to gitara xD

Myślę że za tą cenę wyrwałbyś coś z HDMI…