Potrzebuje kupić laptopa w cenie do 3500-3800zł. Komputer będzie użytkowany głównie w domu ale w różnych miejscach, musi być dosyć wytrzymały, dobra bateria, zawiasy, najlepiej coś na intelu. Na laptopie nie będzie gier, przeglądanie internetu, filmy itp. Prosiłbym o jakieś sprawdzone propozycje.
Inspirion to nie jest “wytrzymały laptop” spełaniajacy te wymagania. Albo Vostro, albo ThinkPad.
tifoso , proponuję Lenovo ThinkPad T530 lub T430 (różnią się wielkością matrycy 15.6’’ vs 14.1’’). W tej cenie, z wytrzymałością na wysokim poziomie jedynie w wersjach z procesorem i3:
Mam go już od jakichś 2 tygodni i sprawuje się świetnie, nawet w gry typu Mafia II na nim zagrasz (38-40 fps przy rozdzielczości 1366x768 i ustawieniach na medium).
Co do tej baterii to nie jestem przekonany czy właśnie taką w tych laptopach montują.
Wg specyfikacji na aukcji, gdzie go kupowałem, miała być bateria 2200 mAh. kiedy go rozpakowywałem to zwróciłem na to uwagę - bateria jest bodajże 4100 mAh. Lapek spokojnie trzyma 3,5h, ew. możesz jeszcze napisać maila do sklepu, żeby się upewnić co do pojemności akumulatora.
Czy opłaca się dopłacić i wziąć ten z i3? Czy te koszta po przecenie są faktycznie atrakcyjne na tyle, aby się pośpieszyć z zakupem? Czekam na podpowiedzi.
Witam. Szukam dla kolegi laptopa do 2000 zł. Główne zastosowanie to internet, muzyka film i od czasu do czasu chciałby zagrać w jakaś grę. Jakie konkretne laptopy możecie polecić z dedykowaną kartą graficzną i dobrym procesorem? Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedź.
Pytanie mam - z racji, że po 6 latach moje lenovo już umiera (całkiem długo pożył ten lapek…) czas na nowy.
+Budżet 3000PLN (nie da rady przekroczyć).
+Szukam ultrabooka - najważniejsza dla mnie to długość pracy na baterii + waga (<2kg). Obecny komp nie trzymał dłuzej niż 2.5h a waga to 3kg. Chciałbym tego uniknąć.
+Komponenty - procesor to min. i5 3 gen., karta graficzna (Komp do pracy na photoshopie i illustratorze. I tu mam zgryz. zawsze zakładałem, że dedyk jest najlepszy ale ponoć Intel hd 4000 daje radę?), dysk min 500gb, ram min. 4gb. Reszta mi obojętna, byleby wifi śmigało.
+Przeznaczenie - Adobe PS/Ilustrator. Czasem obróbka fotek.
+Marka - miałem już IBM Lenovo i Acera. Nie mam z tymi markami złych wspomnień. Chętnie zapoznam się z każdą propozycją.
+Rekomendacje - w skepie rekomendowano mi Acera Aspire S3-391 i Lenovo U310. To ostatnie ponoć ma mega słabe wykończenie (tandetne materiały i łatwość odkształceń).
Jestem zainteresowany kupnem msi CX 61, mam problem z zdecydowaniem się na wariant z kartą graficzną mam dowyboru GT 635m lub GT 645m. Laptop ma służyć do pracy, oglądania filmów po hdmi (full hd). Wiec stawiam na i5-3210M 2,5GHz, 4gb ram. Czy warto dopłacić do GT 645m? Myśle że nie zawiodę się na MSI CX61