Jaki procesor (w rozsądnym przedziale cenowym) byłby odpowiedni do obsługi silnika szachowego (chess engine)? Ma ktoś podobne doświadczenia?
Dzięki za odp. dużo jest takich gier? Bo przykładowo chyba bardzo wymagająca gra jak np. Far Cry 3 poszłaby na max. ustawieniach na tym MSI i5 z gtx660 2gb i 8gb ram?
Z tego co wiem to mało, która jest napisana tak, żeby w pełni i7 wykorzystać przez co wyniki są porównywalne do i5.
FC3 nie ma aż takich mega wymagań powinno pójść w 1280x720 na max na przyzwoitym fps.
Ponawiam pytanie, szukam notebooka do 1200zł Ewentualnie po dłuższych przemyśleniach netbooka. Najważniejsze to szybkość i windows 7.
Jakieś typy?
Niemożliwe, tym bardziej że chcesz mieć jeszcze Windows 7. Za 1200zł kupisz coś na AMD E-450 E1 C-60 bądź Intel Atom lub B8xx a tym daleko do szybkości.
Daleko do szybkości, czyli np filmu nie obejrzę bo będzie się zacinać, tak samo przeglądanie internetu ma być uciążliwe? Bo mi o to chodzi - klikam i bach jest przeglądarka.
A jest coś innego prócz win 7? Windows 8 odpada zupełnie, a android to nie wiedziałbym jaką wersję na jakiego netbooka zainstalować, poza tym nie wiem czy by się mamie spodobał.
Co myślicie o Samsungu z serii 9 ? Dokładnie : Samsung SERIES 9 (NP900X3C-A04PL)
Zależy mi na jak największej mobilności , lecz z rozsądną ceną .
Czekam na opinie !
PS. Link do aukcji : http://allegro.pl/ultrabook-samsung-i5- … 34538.html
Filmy FullHD C-60 podobno odtwarza, ale i tak są skalowane do rozdzielczości ekranu. Przeglądanie Internetu na ekranie, który ma 768px w pionie wygodnym nie można nazwać. W8 ma mniejsze wymagania od W7.
A są jakieś z androidem na pokładzie? Wiesz urządzenie nie dla mnie, mama moja powiedziała, że taki mały ekranik fajny, ale żebym jej doradził. A też nie chcę żeby szajs kupiła sobie.
Tak sobie myślę, może lepiej tablet i do tego klawiatura? Może taki zestaw? tylko żeby WiFi było i nie jakiś tam leciwy noname.
Siemka,
Moglibyscie mi podac jakiegos laptopa do gier ? Budzet do 2,5k (max 2,6 bez przekroczenia)
Oto moj przyklad ;
Wybralem z 750GB bo wiecej mi nie trzeba
Proszę o pomoc w wyborze dwóch poniższych laptopów:
Laptop ma spełniać funkcję zastępującą PC standardowy, gdy pojadę na studia lub na jakiś wyjazd. Chciałbym aby na nim chodziły nieco lepsze gry typu Shogun 2.
Proszę o poradę.
Zdecydowanie Samsung Pavilionom nie ufam totalnie. No i jak podał kolega niżej matowa matryca sprawia, że jest zwycięzcą
Cześć
Z dwóch podanych laptopów moim zdaniem lepszym wyborem będzie laptop Samsunga m.in ze względu na matową matrycę.
Ale poczekaj jeszcze na opinie innych osób.
Ale czy dam radę pograć na tym płynnie w nowsze gry, tupu Shogun 2?
Bez problemu. 7670m razem z i3 sobie poradzą
a do gier tak do max 3200?
Witam.
Czy ta opcja jest opłacalna jak na tą cenę?
Zastanawia mnie jedno: Czemu zainstalowany jest system 32 bit przy 4 GB RAM? Ma to sens?
Cześć
Speed może coś takiego:
http://www.x-kom.pl/p/117081-notebook-l … &sm12=MzU=
http://www.x-kom.pl/p/116507-notebook-l … &sm12=MzU=
Ewentualnie poczekaj na propozycje innych.
Powiem Ci, że właśnie tym MSI jestem zainteresowany najbardziej 17’’ da większy komfort w grania niż 15’’. Pytam tylko czy to full HD w Lenovo to przyda mi się tylko do filmów? Bo jeśli tak, to do filmów mam TV