Jeszcze raz ponawiam pytanie: Czy Laptop Asus K50AB na moje potrzeby, czyli pogranie w jakies nie mocno wymagające gry, w przedziale do 800 złoty to bedzie dobry wybor? czy znajde cos lepszego? Czy zestaw z ta karta graficzna w polaczeniu z procesorem AMD i pamiecia ram 4gb daje rade?
chcialbym sie po prostu upewnic i w najblizszych dniach zakupic laptop.
Do podstawowych zadań lepszy będzie Core i3, ale w grach 710M jest dwukrotnie szybszy od HD3000. W opisie laptopa z Twojego linku jest błąd, w tytule jest podany Pentium, a w opisie Core i3, jeżeli jest w nim i3 to jest to ciekawa oferta.
//EDIT:
Sklep mi odpisał, że w tym Lenovo jest Pentium B960. Jeżeli chcesz w coś pograć (raczej na low) to kup B960 + 710M, a jeżeli gry są mniej ważne to i3-3gen z HD4000 (grafika wolniejsza od 710M o jakieś 50%).
Myślę że spokojnie - laptop spełnia wymagania gry, o której pisałeś. Niestety w przypadku tego procesor AMD Turion może dość mocno się grzać, co oczywiście będzie miało wpływ na pozostałe komponenty we wnętrzu. W przypadku Thosib’y nie ma tego problemu, choć oczywiście karta graficzna jest nieco słabsza, choć i tak spokojnie wydajnościowo da radę z wspomnianym tytułem.
I jeszcze jedno pytanie - czy jeśli zdecyduje się na lepsza karte graficzną (tą 710M) to czy laptop nie będzie potrzebował więcej energii ? Co będzie się wiązać z krótszym działaniem bez ładowania ?