To twoje pieniądze i twoja decyzja co bardziej ci się przyda. Myślę że kupowanie laptopa do liceum to strata pieniędzy, chyba że chcesz mieć czym się pochwalić przed kolegami
która z kart graficznych poradzi sobie lepiej z grami? nVidia GeForce 315M 512 MB czy AMD® Radeon HD 6370M 1GB czy ati radeon hd545v
pozdrawiam
Witam.
W “mediaku” jest na promocji taki notebook:
Acer E1-571G: i3-2348M, 12gb ram, dysk 500gb.
Chodzi mi szczególnie o grafikę: GeForce 710M, jest na 64 bitowej szynie. Czy to będzie działało w obecnych grach?
np. BF 3?
Ile kosztuje i jaką ma dokładnie grafikę? Po co Ci 12 GB RAMu? Nawet 8 GB to “wypas”.
GeForce 710M
po nic mi tyle ramu, po prostu tak ma.
kosztuje chyba 1899zł, ale do jutra są raty 50x0% i to mnie najbardziej interesuje
Jeśli bez systemu to żadna promocja
Acer E1-571G i3-3120M/4GB/500/DVD-RW GF710M / 1619zł
Różnica 280zł i mamy lepszy procek a ramu wystarczy
Z systemem
Acer E1-571G i3-3120M/4GB/500/DVD-RW/Win8 GF710M / 1819zł
Więc dalej słaba ta promocja a prawie stówka w kieszeni (będzie na ratę :lol: )
A w tej cenie mamy już na dobrej karcie takiego Acera
Acer V3-571G i3-3120M/4GB/750/DVD-RW GT730M / 1899zł
-i na tym już pograsz
siedlak, dzięki za odpowiedź.
ale pytam wyłącznie o kartę, proszę o info
laptopa i tak kupię właśnie tam, czekałem na taką promocję ratalną ze względu na 50 rat bez kosztów, wyjdzie mnie to 40zł/mc.
Nie mam w tej chwili gotówki, nie ma więc znaczenia czy kupię w x-compie na oprocentowane raty czy tam bez %, cena wjdzie podobna.
edit
wg tej strony co podajecie notebookcheck.pl, to ta karta jest w klasie średniej, tak samo jak 730M czyli
“Karty średniej klasy Powinny być w stanie zapewnić płynność we wszystkich najnowszych grach. Tytuły o najwyższych wymaganiach sprzętowych będą jednak chodzić na średnich ustawieniach grafiki. Starsze i mniej wymagające - na wysokich.”
710M do gier się nie nadaje (w segmencie średnim to ona była 2-3 lata temu), co innego 730M - to jest teraz minimum do średnich detali w grach.
Dziękuję za odpowiedź. w takim razie kupię trochę lepszego samsunga stówkę drożej, z radeonem i 6GB ram, za to dysk 750 i i5, chociaż z tego co słyszałem i tak w tej chwili będzie działał prawie jak i3. No ale będzie na przyszłość.
– Dodane 05.05.2013 (N) 14:45 –
Nie wiem o co chodzi, ale samsungów już nie było, nie miałem wyjścia i kupiłem acera. i z kartą 710M śmiga na CoD i BF 3 na max. podkręconej grafice (dla sprawdzenia). Więc jak to 710 nie nadaje się do gier?
Mały offtop
Wielkie dzięki pawełekbrc za powiadomienie, że takowa promocja istnieje. Nic nie wiedziałem ;/. NIestety już nie zdążę. Wie ktoś jak często przeprowadzają takie promocje w " _ nie dla idiotów _ "?
Ta promocja była słaba.
Słaba, nie słaba- zależy co komu pasuje. Mi akurat pasowała. Pewnie, że wolałbym aby do tego jeszcze obniżyli ceny, ale co zrobić.
Moim zdaniem to była promocja na długi weekend, pewnie żeby przyciągnąć klientów, którzy nie wyjechali z miast.
Możliwe więc, że kolejna będzie pod koniec maja, przy okazji kolejnego długiego w.
Witam jeszcze raz. W zasadzie dopiero dzisiaj kupuje tego laptopa i miałem już zamawiać tego:
Laptop LENOVO G580 i3-2348M 4GB 1TB GF710 +NORTON
ale zauważyłem tę aukcję:
Lenovo G580 i3 2x2,3GHz 4GB 1TB GT710-1GB+gratisy
No i pytanie którego lepiej wziąć? NORTON czy ESET? Co będzie lepsze? Moge potem tego antywirusa sprzedać? Co sądzicie?
X-KOM czy KINGKOMPUTERY?
– Dodane 07.05.2013 (Wt) 17:38 –
W ogóle te laptopy to jedno i to samo ?
Zdania jak zwykle przy wyborze programu AV są podzielone Czy możesz sprzedać? Moim zdaniem nie.
Ze swojej strony mogę polecić X-KOM, sam kupowałem u nich sprzęt i mam pozytywne wrażenia.
Te laptopy to to samo tylko ten z X-KOM ma G710 z 2GB pamięci, a w tym drugim sklepie jest z 1 GB pamięci.
Jak dla mnie Norton jest lepszy.
Witam, mam prośbę.
Muszę wybrać sobie lapka. Musi być kupiony w jakiejś hurtowni ze względu, że kupowany będzie na firmę.
Laptop ma służyć głównie do pracy biurowej. Będą używane aplikacje, które potrzebują dobrej mocy przeliczeniowej.
Wymagania to:
-
dobry procek
-
brak systemu
-
podświetlana klawiatura
-
wodoszczelna klawiatura byłaby dużym plusem
-
cienka obudowa, ale mocna obudowa
-
14 cali bądź 15,6 (w 14 calowym super byłaby klawiatura numeryczna)
-
konkretna firma (Dell, Asus, Hp, Lenovo)
Koszt do 2300 zł.
Pozdrawiam,
Marek
Możesz napisać jakie konkretnie aplikacje będą używane? Twoje wymagania spełnia: Dell Vostro 3560 i3-2328M/4GB/500/DVD-RW matowa matryca 4xUSB3.0 Aluminiowa obudowa Gwarancja NBD w X-KOM za 2169 zł. Wyższa wydajność w tej cenie będzie w niebiznesowych seriach.
Po przeoraniu połowy sklepów stwierdzam, że zmieniam nastawienie na ultrabooka. Także poprzedniego post nie jest już aktualny:) Co do aplikacji, będą to używane aplikacje czysto biznesowe, SAP, AutoCAD i inne, które były pisane specjalnie dla firmy. Będzie używany głównie w delegacjach także wielkość ma znaczenie. Znalazłem coś takiego:
http://www.x-kom.pl/p/124318-ultrabook- … win8.html#
http://www.x-kom.pl/p/148898-notebook-l … brny.html#
http://www.x-kom.pl/p/119801-notebook-l … -500.html#
Teraz tylko pytanie, który lepszy i czy jest możliwość zmiany systemu na tym Samsungu? Wgrałbym na niego Windowsa 7 przez przenośny napęd dvd.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.