Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

trallpl napisał(a):

“Mam zamiar używać go do grania, pisania programów i zwykłego użytkowania”

Całe szczęscie ze to by było dla Ciebie

-bo 16GB ram mu zupełnie jest zbędne do jego zastosowań 8 GB ram starczy i to pewnie za dużo

Lenovo - IBM Y580 i7-3630QM/8GB/1000/Win8 GTX660 +zestaw

Czyli 200zł w kieszeni i ma torbę (będzie w czym na wykłady chodzić) i myszkę

Y580 z procesorem o TDP35W to (nielicząc dysku) jeden z chłodniejszych laptopów. Z procesorami o TDP45W to już prawie grzejnik. Niestety wersji z Core i7-3632QM, która byłaby o wiele lepsza nie mogę w tej chwili znaleźć.

Witam, poszukuję Netbooka 10 lub 11 cali, możliwie wydajnego jak na te mini warunki… kwota maksymalna 1200zł, preferowałbym model z modemem 3G. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :wink:

Da się na tym laptopie ustawić rozdzielczość 1920x1080 ?

Chyba nie, ale widziałem wersje o kilkaset zł droższe które miały taką rozdzielczość.

Z rozdzielczością 1920x1080

bez systemu

Lenovo - IBM Y580 i7-3630QM/4GB/1000/DVD-RW GTX660M FHD

Z systemem

Lenovo - IBM Y580 i7-3630QM/8GB/1000/DVD-RW/Win8 FHD

Czy dobrym pomysłem do tych zastosowań będzię MEDION Akoya ERAZER X7813? Co sądzicie o laptopach MEDION - warto je kupić czy to tylko jakaś tania podróbka lenovo?

Dane techniczne:

• Procesor: Intel Core i7 2630Q 2x 2,9 GHz Turbo 64bit Intel Smart Cache 6M

• Pamięć Ram DDR3: 8192MB

• Dysk twardy: 750 GB 7200rpm

• Nagrywarka Blu-ray Combo DVD RW+/-

• Wbudowana kamera internetowa 5 MPix

• Matryca o podwyższonej rozdzielczości : 17,3 cali 16:9, 1920x1080 px FULL HD+

• GeForce GTX 460M; Pamięć własna 1536MB DDR5, Taktowanie: 1350Mhz/1250Mhz;

• Bluetooth 3.0 ES

• Waga z baterią 3,7 kg; bez baterii 2,9kg

• Wymiary (mm): 61 x 430 x 290

• Bateria 9 komorowa litowo-jonowa

Odpuść sobie takie firmy jak MEDION

(to na kleju robione)

jesli chcesz aby dłużej wytrzymał niż pół roku - to kup normalnego laptopa, a nie jakiś wynalazek.

dzięki serdeczne za szczerą odpowiedź - tak coś czułem, że to jakaś ściema jest :slight_smile: Ogólnie byłem nastawiony na Lenovo G780 jednak borąc pod uwagę poniższy fakt zacząłem szukać alternatywnego rozwiązania

Znalazłem także ofertę POEKSPOZYCYJNEGO HP Pavilion DV7-7070sw. Moje pytanie, o ile HP wydaje mi się już firmą godną zaufania o tyle - czy warto Waszym zdaniem rozważać kupno laptopów poekspozycyjnych (chodzi mi tutaj o stosunek zużycia sprzętu do korzyście jakie można osiągnąć na upuście cenowym)? Cena za proponowany przeze mnie model to 2400 (ale myślę, że wytarguję za 2300/2350).

Pytanie nr 2 - dlaczego akurat ten model został wycofany ze sprzedaży(co wiąże się zapewne z ofertą na jaką natafiłem)? Nie znalazłem w sieci informacji jakoby seria była wadliwa.

Hej,

Tak, w tym konkretnym modelu, ale na zewnętrznym monitorze. :slight_smile:

Dokładnie - karty graficzne sprzedawane pod logiem Mediona wytrzymują zwykle kilka miesięcy… :expressionless:

Nie można generalizować. Ale jeśli był to model, na którym ludzie mogli sprawdzać sobie działanie, to raczej bym nie brał. Cena co prawda jest bardzo atrakcyjna, ale może okazać się niewarta - tym bardziej, że laptop będzie pozbawiony gwarancji, albo z bardzo krótkim czasem jej obowiązywania. W takich przypadkach najlepiej samemu zobaczyć, jak się prezentuje model - czy nie ma zarysowań, braków w przyciskach bądź innych widocznych uszkodzeń.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Laptop, który proponuję posiada jeszcze 13 miesięcy gwarancji producenta(wyprodukowany w lipcu 2012 a z tego co się dowiedziałem to w przypadku HP laptopy są objęte dwuletnią gwarancją poczynając od daty produkcji nawet bez paragonu/faktury - jeśli się mylę proszę o weryfikację mojego stwierdzenia), nie posiada zarysowań ani widocznych uszkodzeń, nie wspominając już o braku przycisków (przynajmniej ja nie zauważyłem). W kwestii tego czy korzystali ludzie czy tylko stał ciężko mi określić i sądzę, że nawet gdybym się zapytał to wiarygodność odpowiedzi stoi na średnim poziomie. Czy po takim, krótkim podsumowaniu dalej byłbyś raczej przeciw (taką intencję wywnioskowałem z wypowiedzi)? Jeśli tak to też sobie odpuszczę i będę szukał dalej.

W innych okolicznościach nie zawracałbym sobie tym głowy ale jako, że mam dość ograniczony budżet na zakup oraz Lenovo G780 okazał się jednak lekko niedopracowany to szukam okazji. Z drugiej strony nie chciałbym się przejechać na takiej “okazji”, dlatego też staram się wszystko sprawdzić i zapytać przed ewentualnym zakupem (dzięki temu nie kupię już na pewno niczego od MEDION :slight_smile: ).

Witam,

przymierzam się do kupna laptopa, na którym mogłabym montować amatorsko filmy [program Pinnacle HD 15 Ultimate HD - wymagania ma niezbyt wysokie, ale zależy mi, żeby program się nie ciął, jak na starym komputerze, który owszem spełniał podstawowe wymagania Pinnacle, ale ciągle się wieszał]. Oprócz tego zależy mi, by móc normalnie przeglądać Internet i robić inne podstawowe rzeczy - tworzyć dokumenty itp. Obecnie mam LG z 2007, nie pamiętam modelu, ale coś mi się wydaje, że niedługo zdechnie na dobre… Jest po zalaniu Frugo, poza tym, 6letni laptop… I to na Vista… Sami wiecie.

Zależy mi na dobrej karcie graficznej i wydajnym procesorze. Nie znam się zbytnio na laptopach. Czy ktoś mógłby podać mi parę modeli, które spełniałyby moje wymagania? Interesują mnie laptopy do ok. 2500 zł.

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź!

Dobry Core i5, wydajna grafika GT 645M i 8GB ram

http://laptopy.benchmark.pl/test-laptop … 227pl.html

Tak tylko te Msi to bardzo głośny (nowy głośny więc za rok dwa -laryngolog) i do tego ciepły laptop

(spasowanie / wykonanie też powiedzmy sobie średnie)

Z systemem to w tej cenie to solidne smukłe takie lenovo z500

Lenovo - IBM Z500 i5-3210M/6GB/1000/DVD-RW/Win8 GT645 biały

taki Acer

Acer V3-571G i5-3230M/8GB/750/DVD-RW/Win8 GT730M

Lub taki Samsung (z ciut słabszą kartą graficzną)

ale na plus matowa matryca i dysk SSD na którym znacznie szybciej się pracuje

Samsung 350V5C i5-3210M/4GB/128+500/DVD-RW/Win8

Ciut słabsza karta graficzna… To znaczy pociągnie Pinnacle’a 15? Zastanawiam się co będzie bardziej przydatne - lepszy procesor, czy karta graficzna… Gdybyście mieli mi doradzić, zupełnie obiektywnie, byłby to Acer, czy Lenovo? Samsunga chyba odrzucę, bo ma tylko 4GB…

Tutaj wymagania Pinnacle 15:

System Windows 7, Vista (SP2), Windows XP (SP3)

Procesor Intel Pentium albo AMD Athlon

Pamięć systemowa 1GB

Karta graficzna zgodna z formatem DirectX 9 lub 10, pojemność min. 64GB, zalecane 128 lub więcej

Karta dźwiękowa zgodna z formatem DirectX 9 lub nowsza

3,8 BG wolnego miejsca na dysku twardym

+Dodatkowo - zależałoby mi na Windowsie 7, bo nie wiem, czy Pinnacle byłby kompatybilny z Widowsem 8… Czy jest możliwość kupienia tych laptopów z W7?

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź :slight_smile:

Dodane 01.06.2013 (So) 18:53

+Mogę ewentualnie podwyższyć pułap cenowy do 3000.

Jeśli to coś zmienia, szczególnie grafikę - czytałam, że Lenovo ma dość przeciętną kartę graficzną… Zależy mi na dobrej grafice i wydajnym procesorze, najbardziej, więc 3000 zł mogę wydać.

Więc do gier kierujemy się zasadą że wybieramy lepszą kartę graficzną

pózniej procesor a Ram na końcu (teraz standart to 4GB Ramu i to jest w zupełności do gier i domowego użytku wystarczające)

Każdy laptop czy to lenovo Acer czy inny

ma tańsze i drożesz modele w których odpowiednio są montowane słabsze i mocniejsze karty graficzne.

Akurat lenovo Z500 i lenovo y580 (które podam Ci nieżej mają dobre grafiki)

W tą gre spokojnie pograsz na wszystkich podanych w/w laptopach.

O system nie musisz się obawiać bo jesli gra ma wymagania win7 to też będzie działać na win8

(zawsze też można uruchomić tą gre w trybie zgodności z win7- też będzie działać)

Jeśli jednak zwiększasz zakres i chcesz jeszcze z mocniejszą kartą graficzną i systemem win7

to następnie będzie właśnie wspomniane wcześniej Lenovo y580

Lenovo - IBM Y580 i5-3210M/6GB/750/DVD-RW/7HP64

Oczywiście tu karta graficzna jest sporo wydajniejsza

Ten laptop jest dużo mocniejszy , alle jak wspominałem na tamtych też ta gra będzie śmigała

Witam

panowie poszukuje laptopa głównie do przeglądania internetu, oglądania filmów i sporadycznie do przygrania w jakąś gierczyne (głównie starsze tytuły). budżet jest dość kruchy do 1500zł z delikatnym haczykiem, nowy, obowiązkowo z systemem najlepiej z Win 7 ale i podejdzie Win 8. ekran najlepiej 15" i koniecznie z napędem dvd, mój typ to http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-2- … 50347.html znacie jakieś ciekawsze oferty?

W podobnej cenie będzie takie solidne Lenovo

W tej cenie czyli ok~~1500zł

to max z gf710 co można wyrwać

LENOVO G580 2x2.2GHz 4GB GF710 Win8 +NORTON

Witam!

Mam zamiar zmienić sobie laptopa, obecnie posiadam 8 letnią Toshibę Satellite L10 117 w której zaczynają pojawiać się pionowe paski.

Chciałbym poradzić się fachowców co wybrać, laptop ten byłby wykorzystywany do gier

AeroFly Deluxe - Intel Pentium 4 with 2.0 Ghz, Intel Core 2 Duo with 1.8 Ghz,AMD Athlon64 / AMD Athlon X2 with 1.8 Ghz,1 GB RAM OpenGL Version 2.0 compatible 3D-graphics card with 256 MB

RealFlight G5 - Dual Core 2.4GHz CPU, Karta grafiki z akceleracją 3D, Obsługa Pixel Shader 3.0

F1 2007

MotoGP URT 3

Virtual Tennis

ORF-Ski Challenge 2013

jak również internet, oglądanie filmów Full HD, Corel, Photoshop CS5.

Cena w okolicach 2500pln

Intel Core i3 - opcjonalnie

Toshiba,Asus

a to nie podlega dyskusji - matowa matryca 15"-17", Win 7.

Co byście polecili ?.

Matową matrycą i win7

zawęziłeś sporo zakres poszukiwań

Jeśli myslisz o graniu to takie Lenovo Z500

Lenovo -Z500 i5-3230M/4GB/1000/DVD-RW/7HP64X GT645M biały