No i z jednej strony ASUS ma tego i3, ale za to słabą kartę z współdzieloną pamięcią (Lenovo dwie karty, jak rozumiem jedna to integra, a druga już “normalna”).
Byłbym wdzięczny gdybyś mógł napisać jak mają się do siebie te dwa procesory ; ) No i jaka byłaby między nimi różnica w codziennym użytkowaniu.
Ogólnie Core i3 trudniej zmulić, bo ma 4 wątki (w testach ~20% różnicy na korzyść dodatkowych wątków), ale HD3000 to bardzo słaba grafika i jak będziesz chciał w coś pograć to będziesz miał głównie pokaz slajdów.
Poszukuję laptopa, którego cena nie będzie przekraczała 2000zł, bateria będzie trzymać ok. 6 godzin, a ekran miał 11.6 cala i nie ważył ponad 1.5kg. Laptop będzie służył głównie do przeglądania stron internetowych, oglądania filmów, obróbki zdjęć itp.
Zależy mi na jego parametrach, ale nie ukrywam, wygląd też ma duże znaczenie.
Ja osobiście wynalazłam tego poniżej i chciałabym poradzić się Was, czy jest on godny uwagi, czy jest warty zakupu.
Z tych, co podałeś to Samsung będzie najlepszy, ale tylko ze względu na matrycę matową. Jeżeli chcesz do laptopa 17.3" do gier to zastanów się nad Acer V3-771G i3-3120M/4GB/500/DVD-RW GT730M +Możliwość montażu drugiego dyskuw X-KOM za 2399 zł /W grach w porównaniu do HD7670M/GT635M będzie około 50% wydajniejszy.
Jutro z mamą wybieram się do RTVEUROAGD po upatrzonego wcześniej laptopa. A jest nim: Acer Aspire V3-771G i5-3210 8GB 1TB GT630M W8. (http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … 3godAWAAhg)
No i nie wiem czy jednak go kupić, czy nie. Bo każdy mówi że w marketach nie warto kupować laptopów, ale powodów już nie podają
Obszedłem prawie wszystkie sklepy w moim mieście m.in Meda Markt, Media Expert, Komputeronik i kilka prywatnych sklepów. I Tylko ten wydawał mi się ciekawy.
Chodząc po tych prywatnych sklepach, wszyscy sprzedawcy odmawiali mi zakup lapka w marketach. (a tłumaczyli to że “oni jako informatycy mają wgląd do tego co tam się dzieje” ) I proponowali mi jakieś inne laptopy: TOSHIBA i LENOVO (a ja do tamtej pory uważałem że to są jedne z najgorszych marek).
Proszę o jakieś porady. Czy ten laptop jest wart swojej ceny?
Na lapka mogę przeznaczyć do 2600zł. Interesują mnie lapki na i5.
Tylko że te które wymieniłeś są 15 calowe. A moim priorytetem jest to aby był z 17 calową matrycą. Tak będę chciał również na nim pograć, oglądać filmy.
To nie wiem czy brać go jutro czy nie
A ta karta na pewno jest taka słaba? Na yt jest filmik jak koles gra na najwyższych detalach na tej karcie w Battlefield 3.
-Intel Core i3-3120M 2,5GHz z AMD Radeon HD 7670M 2GB i 6Gb RAM
-Intel Core i3-3120M 2,5GHz z NVIDIA GeForce GT 635M 2GB i 8GB RAM
-Intel Core i3-2370M 2,4GHz z nVIDIA GeForce GT 720M 2GB i 6GB RAM
-Intel Core i3-3120M 2,5GHz z nVIDIA GeForce GT 710M 2GB i 8GB RAM
-Intel Core i3-3120M 2,5GHz z nVIDIA GeForce GT 730M 4GB i 4GB RAM
Chodzi mi głównie o grafikę. Jeśli możecie to napiszcie coś o każdym połączeniu i/lub ustawcie je w kolejności od najlepszego do najgorszego. Z góry dzięki za pomoc.
Panowie powoli zaczynam rozmyślać nad kupnem laptopa, limit w moim przypadku to 2000zł. Czy da radę w tej cenie znaleźć dobrego laptopa? Chodzi mi głównie o dobrą specyfikację by można było pograć czasem w coś (nowsze gry typu fifa 14), ale również by był dosyć szybki i nie zamulał.
Totalnie nie mam zielonego pojęcia, które firmy produkują lepsze modele, więc proszę o jakieś propozycje.
P.S: Żeby dosyć płynnie pracowało się nim w różnych programach typu AutoCAD i tym podobne, mogę troche limit 2000zł nagiąć, ale tylko dosłownie 200-400zł i tylko jeżeli naprawdę będzie się opłacało.
Core i5 w porównaniu do Core i3 ma Tryb Turbo, który zwiększa taktowanie procesora pod obciążeniem, ale tylko do określonej temperatury procesora (gdzieś tak do 55-60 stopni, czyli rzadko się przyda).
Podoba mi się ten Lenovo Y580 i Acer V3-571G i3, skoro piszesz ze i5 rzadko się przyda. Mam jeszcze czas więc powoli się jeszcze zastanowie. Dzięki za doradzenie
EDIT:
Czy różnica między GT730M a GTX 660M jest warta tych 300zł? Bo cały czas myślę nad tym i jeszcze takie pytanie, co z baterią, oba są 6-komorowe (co kolwiek to znaczy :D) i Acer ma 4400mAh, a Lenovo 6700mAh.
Jeszcze mi się jedno pytanie nasuwa, a mianowicie wykonanie. Porządne czy jakaś lipa? Lepiej Lenovo czy Acer