Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

@radekvb

Co to za laptop?

Jaro070 , Jaro070 ,

Acer aspire v3 771g. Tylko że z niemiecką klawiaturą. Za 1500zł.

Ale jaka konfiguracja?

Acer Aspire V3-771G-53218G75Makk i5, 750 GB , 8 GB GeForce 630M

Jeżeli jest gwarancja producenta to możesz kupować.

ok. dzieki wielkie

Dodane 29.07.2013 (Pn) 18:13

Chociaż nie wiem. Bo w tym markecie to można sobie wyobrazić co się z nim działo. Każdy to dotykał, cały czas był włączony.

To brać go czy nie bo do środy muszę dać odpowiedz.

Wypadało by sprawdzić pojemność baterii programem HWMonitor.

Odnośnie postów wczesniej co do mojego wyboru:

Czy różnica między GT730M a GTX 660M jest warta tych 300zł? Bo cały czas myślę nad tym i jeszcze takie pytanie, co z baterią, oba są 6-komorowe (co kolwiek to znaczy :D) i Acer ma 4400mAh, a Lenovo 6700mAh.

Jeszcze mi się jedno pytanie nasuwa, a mianowicie wykonanie. Porządne czy jakaś lipa? Lepiej Lenovo czy Acer

@dpdp1

GTX660M w Y580 jest na pamięciach DDR5, a GT730M DDR3. GTX jest wydajniejszy jakieś 30-40%.

6-komorowe, czyli składają się z sześciu ogniw (akumulatorów), Lenovo dłużej wytrzyma na zasilaniu bateryjnym.

Lenovo jest lepiej wykonane, spasowane, w Acerze zastosowano błyszczący, odpustowy plastik.

IMHO Y580 jest o wiele lepsze od Acera.

@Jaro070

Wielki dzięki, rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości, pozdrawiam.

Witam szukam laptopa w okolicach 1500zł z systemem i fajnie jakby miał offica startera. Co do sprzętu to nie będzie na nim gier więc Intel HD3000/4000 w zupełności starczy chyba, że da się coś wyłapać.

@struart

Lenovo M490s i3-3217 U /4GB/500/ Win8 GF710M +Matowa matryca +Czytnik linii papilarnych w X-KOM za 1499 zł

A jeżeli chodzi o Office to zobacz http://pl.libreoffice.org/pobieranie/

Witam, zamierzam kupić laptopa w cenie ok. 2500zł i w jednym ze sklepów zaproponowano mi takie notebooki:

1. Lenovo Z500

2. Lenovo Y580

3. Toshiba L855-14G

4. Samsung NP350V5C-S08PL

5. Samsung NP550P5C - S04PL

6. Dell Inspirion 15R

Oba laptopy lenovo mają procka i3, więc podejrzewam, że te sprzęty odrzucę. Co zresztą ? Zaletą dla mnie na pewno będzie ekran matowy, obudowę aluminiową również wezmę pod uwagę,karty graficzne i procesory są podobne, pojemność dysku 500GB raczej mi wystarczy. Który z nich wybrać i dlaczego, z góry dziękuję za opinie.

@chciuczek

Do czego będziesz używał laptopa?

notebook’a biorę na studia, więc od czasu do czasu jakiś film, może hd, jak znajdzie się czas to w coś się zagra… przede wszystkim internet i jakieś pakiety biurowe

@chciuczek

Zobacz te modele:

Lenovo Z500 i3-3120M/4GB/1000/DVD-RW/ Win8 GT645M +Matowa Matryca +Aluminiowe wnętrze laptopa w X-KOM za 2349 zł lub Core i5 bez systemu,

Samsung 550P5C i5-3210M/6GB/750/ Win8 GT650M +zestaw +Matowa Matryca +Aluminiowe wnętrze laptopa w X-KOM za 2509 zł,

A jeżeli oczekujesz wysokiej wydajności w grach to polecam Lenovo Y580, ale on ma błyszczącą matrycę. Za to sporym plusem jest podświetlana klawiatura i dobre wykonanie.

Akurat laptopa będę kupował w sklepie sferis, gdyż mam go na miejscu. Specyfikacja jaką podałeś w samsungu w xkomie jest nieco inna od tej w sferisie, a mam do wyboru konkretnie te laptopy.

Witam. Poszukuję laptopa i mam następujące wymagania:

*ekran najlepiej 17,3", koniecznie matowy, nie musi być full HD

*brak systemu operacyjnego

*dobra karta graficzna i dobra wydajność w grach

*w przypadku małej ilości RAM możliwość rozbudowy

Mam zamiar kupić go przez internet.

@ piotrlis

Podaj budżet.

:expressionless:

Nie wiem jak mogłem to pominąć.

około 2500zł :slight_smile: