Witam, już 2 tygodnie szukam laptopa dla siebie niby już wiem jaki ma być a pojawia się lepszy.Mam sporo wydruków z internetu z 20 ofert wybrałem 4. Mój typ laptopa to 17,3 cala monitor, matowa mtryca, dysk - 500/750GB ewntualnie 1000 GB grafika dedykowana w opcji z intelowską grafiką. Ta opcja jest podobno dobra po pozwala zaoszczędzić energię baterii. Na początku założyłem że kupie HP Pro Book 4740s procesor i5-3230M (2 rdzenie, 2.60-3.20 GHz)pamięć ram- 4 GB . Njwiększym minusem tego laptopa według mnie jest karta grafiki 1GB AMD 7650M. Lubie pograć w gry szczególnie strategie i coś z motocyklowych wyścigów. Fakt jest że na plus zasługuje aluminiowa obudowa. Poniżej zamieściłem kilka linków laptopów które biorę pod uwage -
Super by było jak by mi ktoś doradził albo dodał swoja opcje, w ciagu tego tygodnia planuje zakup. Myśle o sprzęcie tak do 3100 maksimum . Ciekawi mnie co myślicie o tym delu niebieskim jakby nie ten procesor to byłby ok.
Asus sprzętowo - procesor, grafika na niezłym poziomie, tylko brak matowej matrycy. Co do dela też się na nim zastanawiałem ale odpadł bo ma słaby procesor.Teraz zawęziłem wybór do własnie tego acer i hp
a czy ty w grach wykorzytach procek i7 przy tej grafice gt 740m? w testach tu słabo wypada w benchmark 10317 pkt
W dellu jest 8870m w benchmark 14700 pkt jest po 50% wydajniejsza niż 740m.
A różnica w prockach i54200m ( wydajnośc w grach 3d markt cpu 3968) i i74500u (wydajnośc w grach 3d markt cpu 3552 pkt ) czyli około 12%.
Wszystko zależy od tego do czego będziesz używał lapka jakie masz wymagania? i co ci sie podoba (tak naprawde najwydajniejsze będą laptopy lenovo czy MSI) . Mnie do dell przekonała jakość wykonania (obudowa polerowane aluminium), gwarancja dell, i niskie temperatury pod obciązeniem. Kazdy sprzęt ma swoje mocne i slabe strony zalezy na czym ci zalezy najbardziej.
Witam, na pierwszy rzut stawiam na dobry procesor którego dell niema ale ta grafika kusi mnie bardzo już dużo wcześnie sprawdzałem ją jest całkiem niezła. A czy procesor z tego della - 1.60 czy tego twojego 1.80 jest wystarczający na dzisiejsze czasy. Wiadomo grafikę można dołożyć a procesor nie jest tak łatwo
Witajcie serdecznie. Mam goracą prośbę. Nie znam sie na tych Netbookach laptopach. Jakie procesory lepsze jakie gorsze.
Pisze do was z goracą prośbą abyście do ceny 1000zł i cale 10 do 12 dobrali jakieś fajne dobre małe to urządząnko. Będzie służył studentce na studia i wiadomo. Duża bateria i i procek w miarę ciagnacy to wszystko.
Sam bym dobrał ale na tych moblinych procesorach ni wząb się nie obeznaje.
Cześć jakiego laptopa proponujecie za max 2500zł? Chciałbym coś z przynajmniej: 4gb ramu , Intel, Geforce, bez systemu albo z windows 7 home premium. Laptop będzie używany do gier, internetu. Matryca 15,6 jakość wykonania kadłubka mnie w sumie nie bardzo interesuje no, byle się nie rozleciał :-). Żadnych używanych laptopów tylko nowe wchodzą w grę. Co sądzicie o Lenovo g580?