Szukam czegoś względnie dobrego (coś nieco lepszego od podpisu - Asus K52JT, i5-480, ATi HD 6370M), tak w granicach 2000-2300 zł. Widziałem w Euro RTV AGD fajne modele, w x-kom też:
Coś z tego powyżej jest warte zainteresowania? A może coś innego? Dodam, że na moim obecnym śmiga (może nie na najwyższych detalach, ale da się grać po odpowiedniej optymalizacji) GTA IV, BF3 i COD BO II, więc czegoś minimalnie tego pokroju szukam, żeby te gry działały. Opierałem się na notebookcheck.pl z rankingiem kart graf. w grach i procesorów, stąd wybór powyższych pozycji. Nie wiem, jak by się sprawowało to i3 4gen. w stosunku do obecnego mojego i5-480 (i3 nie ma Turbo, chociaż nie wiem, czy przy grach aż tak bardzo jest to potrzebne).
W grach najważniejsza jest grafika, procesor to sprawa drugorzędna. Tryb Turbo obecny w i5 działa tylko do określonej temperatury, więc w mało której grze będzie on aktywny.
Acer V3-571G i3-3120M/4GB/500/ Win8 GT730M+ZESTAWw X-KOM za 2169 zł /-Błyszcząca obudowa; GT730M w pełnej, 128-bitowej opcji.
Czy musisz koniecznie kupować w komputroniku? Napisz do czego chcesz używać laptopa i czy chcesz go kupić od razu z Windowsem czy może być bez systemu.
Tak właśnie myślałem. Co do “U” - to wiem, to są procesory do ultrabooków, żeby długo trzymała bateria, niższe TDP i te sprawy, więc w nie nawet nie celowałem, a jak się tam jakiś zdarzył, to przez pomyłkę.
A co z tymi “GT720M, G710M oraz Radeon HD8570M” grafikami jest nie tak? W sensie, dlaczego ich nie brać?
Dzięki za odpowiedź. Kiedyś sam tu podpowiadałem, ale dawno nie siedziałem w sprzęcie i nie jestem już tak na bieżąco
Jestem posiadaczem wersji z i3-3120 gt645m i sobie chwalę. Jest głośniejszy niż większość lapków, ale wydajny i nie mam póki co żadnych problemów z temperaturami. Z tego co słyszałem, jak komuś zależy na ciszy to może za pomocą pewnego programu wyregulować samemu ustawienia wentylatorów aby chodził cicho, aczkolwiek nie skusiłem się na taki manewr.
Podpowiecie mi może, jaki laptop się nada dla Ing budowlanego ? Taki, na którym płynnie chodził by m.in. AutoCAD. Chciałbym się po prostu dowiedzieć jaka musi być karta graficzna, procesor(tutaj chyba i7 z możliwie największym SmartCache), ram itd.
No moja obecna karta też nie jest cudem techniki, a niektóre gry, które teoretycznie nawet ruszyć nie powinny (typu GTA IV, BF3, Hitman Rozgrzeszenie) według notebookcheck, więc nie wiem, jak to odbierać Ale wiem, o co Ci chodzi
Cześć, jakiego laptopa byście polecali w granicach do 4000zl. Laptop bedzie używany do programowania i grania ewentualnie ogladania filmów na wyjazdach, czyli fajnie by było jak by czas pracy na bateri nie był tragiczny. Zależy mi na matrycy full hd przekątna 15,4 lub 17 cali. Jedyne co do tej pory znalazłem to: