Regulamin dokładnie to reguluje - posty piszemy w języku polskim. A co jeśli go nie ma w systemie - nie rozumiem, jaki problem doinstalować język polski i zmienić układ klawiatury? Czekam na zmiany.
Witam. Chcę kupić laptopa, ale mam dylemat. Zamierzam zainstalować na laptopie linuxa Ubuntu lub openSUSE. I tu rodzi się moje pytanie - co lepiej wybrać:
Laptop z procesorem AMD APU, czyli zintegrowana karta graficzna + dedykowana karta graficzna AMD Radeon, czy…
Laptop z procesorem Intel i3, czyli zintegrowana karta graficzna Intel + dedykowana karta graficzna GeForce?
Nie chodzi mi o wydajność, bo to już jest drugorzędna kwestia i odpowiednie komponenty sobie sam dobiorę, ale chodzi mi sterowniki. Co łatwiej będzie zainstalować - sterowniki AMD, czy Intel + GeForce i oczywiście co lepiej działa?
Ostatnio AMD poprawiło swoje sterowniki, ale nie wiem jak wypada na tle Nvidii. Najlepiej zapytaj kogoś, kto zna się na tym lepiej niż ja. ext73 robi kernele, więc pewnie będzie wiedział http://ubuntu.pl/forum/viewforum.php?f=216
Witam. A czy warto dołożyć do dysku twardego i zakupić SSD? Wiem, że trzeba dołożyć do kompa jakieś 500-700 zł za 240GB Trochę dużo ale może warto postawić na większą szybkość i wydajność albo może zainwestować w lepszy procesor?
Jest coś takiego? Jakoś przeglądając sklepy nie bardzo chcą mi zaproponować taki zestaw. Problem z matową matrycą będzie zapewne. Chciałbym Lenovo ale jeżeli w tej konfiguracji byłby innej firmy (jakościowo podobnie) to pewnie wezmę. Przyzwyczaiłem się do matu to przywyczaję się pewnie do błyszczącej matrycy ale naprawdę niechętnie…
Nie będę używał wymagających programów, gier itp. Do netu, obejrzenia filmu, obróbki zdjęć i takie tam drobiazgi… Na kilka lat aby posłużył. Dzięki za pomoc.