Czyli nie warto dopłacić ok 150pln i dołożyć tą grafikę?. Tak jak pisałem grać nie będę, produkcji filmowej też nie otwieram więc w sumie sam sobie odpowiedziałem. Prawdopodobnie system będzie Linux Mint i jak się obie grafiki mają do niego? Nie będzie niespodzianek?
Trochę lipa bo będę brał na raty w euro a tam nie ma lapka bez nvidia a wziąłbym wersję z 8 ramu… Chyba, że dadzą radę załatwić…
Edit: W sumie ram to można bez problemu upgradować później…
Tanie MSI raczej nie słyną z wysokiej jakości wykonania. Chyba najlepiej będzie jak sobie pooglądasz te laptopy w sklepie i weźmiesz, ten który będzie Ci najbardziej odpowiadać.
można stwierzić, iż Acer wypada lepiej na tle ogólnym.
Ten sam przedział cenowy, jakość wykonania przemawia na Acera, chłodzenie również, większy dysk, dodatkowe miejsce na dysk. Grafika jedynie ciut słabsza (myślę, że tych 5-10% nie odczuje się w grach). Brak jedynie FHD, ale myślę, że to co oferuje Acer sprosta mym oczekiwaniom, i większość gier pójdzie może nie na ultra, ale wysokich ustawieniach, jak i również problemów nie będzie podczas korzystania z bardziej wymagających programów, i oczywiście są sterowniki pod Win7 Sądzę, że w tym przedziale cenowym nic lepszego się nie znajdzie…
Witam szanownych kolegów ,proszę o pomoc w doborze laptopa/notebooka dla starszej pani .cel - przeglądanie internetu ,zakupy ALLEGRO ,płatności i przelewy czasem jakiś film ,komunikator Skype - cena do 2000zł - najlepiej nowy
Moim zdaniem lepiej brać Acera. GTX765M to podkręcona wersja GTX760M. Chłodzenie i wykonanie lepsze są w Acerze. Za MSI przemawia tylko matowa matryca.
Ogólnie zależy mi żebym mógł zagrać w jakieś nowsze gry. A poza tym to internet filmy itp. Cena max do 2100. Jeżeli macie innne propozycje to poproszę.
Jestem zielony… moje ostatnie pytanie. Czy ten laptop ma kartę graficzną, czy tylko jakiś układ na procesorze czy jakoś tak? Czy jest w miarę dobra? Ile ma własnej pamięci 1GB? 2 GB? i czy jest jego wersja z systemem? Bo podobno można 8 zaktualizować do 8.1 i mieć pasek startu
Maksymalny budżet to 2600 a wymagania mniej istotne (zależy mi na jak najlepszych głośnikach, jak najlepszym dźwięku) Tośka ma harman kardony a Lenovo JBL i są w takiej samej cenie a ze na sprzęcie się za bardzo nie znam dlatego zadałem pytanie Chyba, ze macie lepszą opcje w tej cenie z lepszymi głośnikami