@krystian B.
Rzecz jasna bierz 17 calowego probooka 470. JJest znacznie lepszy jakościowo niż Lenovo g500…
@krystian B.
Rzecz jasna bierz 17 calowego probooka 470. JJest znacznie lepszy jakościowo niż Lenovo g500…
Do 2500zł a będzie do domu czyli do wszystkiego, Jaro podał parę modeli ale martwi mnie firma, wolałbym samsunga,sony,asusa,msi niż jakiś lenovo czy toshiba.
A z tym dyskiem to się dziwiłem bo każdy obecny dysk do normalnego(stacjonarnego) komputera ma 7200RPM.
Chodzi o to aby był najwydajniejszy do tych 2500zł bo i tak to są pieniądze z dotacji wiec wole mieć tego i5 do przeglądania internetu.
Jeśli nie potrzebujesz systemu operacyjnego To Dell 5537 z i5 ulv i radeonem 8850 wg mnie wybija sięponad konkurencja pod każdym względem ( jakości, wydajności, gwarancji, baterii)
Samsung ma mało ciekawą ofertę zresztą polityka samsunga ostatnio ulega zmianie i raczej celują oni w droższy segment sprzętu.
Z systemem zostaje Lenovo g500 z i5 i radeonem 87500
JEst całkiem niezłym laptopem choć Dell jest lepszy jak jużwspomniałęm pod każ…
Siema!
Jakie opinie o Sony Vaio 15e SVF1532C5E? Czy jest lepszy konkurent w tym przedziale cenowym? Laptop głównie do pracy w wordach, photoshopach i filmów HD. Pozdro
Samsung i Sony już nie produkują laptopów. MSI i tośka w tym przedziale cenowym nie grzeszą dobrym wykonaniem.
Do stacjonarnego komputera to obecnie kupuję się SSD + cichy dysk HDD 5400 rpm (WD Red).
Jeżeli laptop ma być z systemem, to zastanów się nad Lenovo G500H i5-3230M/4GB/1000/DVD-RW/ Win8 HD8750M w X-KOM za 2349 zł [wersja z Windows 7] proponuję wersje z 4 GB RAM, bo jest to wystarczająca wielkość, a jeżeli jednak zabraknie to samemu można dokupić kość za mniej niż 100 zł.
Podaj link do tego laptopa. Jest to najniższy segment laptopów Sony.
http://www.sony.co.uk/buy/vaio-fit-14e-15e
w sumie to link do kreatora, więc można tam powybierać procka itd. Niedawno pisałem na forum i do teraz nie kupiłem laptopa bo nie potrafię się zebrać i wybrać konkretnie jak facet :D
Stanąłem przed koniecznością włożenia pieniędzy w mojego PC albo kupnem latopa. Zdecydowałem się na to drugie. Budżet do 3000 zł, ale to już raczej maksymalnie.
Laptop będzie wykorzystywany do programów GISowych (ArcGis, QGIS itd.), rzadziej do graficznych typu PS. Często będę pracował na podłączonym do niego monitorze z wejściem DVI IN.
Jedyna gra w którą gram to World of Tank i nie musi chodzic na full detalach, no ale przynajmniej jakąś przyjemność z grania bym chciał Windows nie jest wymagany.
Zauważyłem, że do tej ceny jestem w stanie kupić laptopa z dyskiem ssd. Taka luźna propozycja: http://www.x-kom.pl/p/167921-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-5537-i5-4200u-8gb-1000120-hd8850m.html
Tylko nie widzę żeby miał gniazdo podłączenia do monitora.
Ktoś doradzi / zaproponuje coś innego?
Satysfakcjonuje cię dysk HDD w zewnętrznej obudowie? Niskonapięciowy procesor w Dellu średnio nadaje się do profesjonalnych programów.
Moje propozycje;
Na HD8750M oraz HD7730M bez problemu zagrasz w WoT (na med). Na GT720M oraz Intelu także powinno się dać grać (na low).
Dzięki za zainteresowanie Jaro070!
Teraz zauważyłem, że wszystkie te laptopy z 120gb SSD, mają dyski HDD zewnętrzne. A to mnie średnio satysfakcjonuje, ale nie dyskwalifikuje.
Ten Dell to była luźna propozycja. Jeżeli mógłbyś mi coś zaproponować (najlepiej jakiś wariant z HDD zewnętrznym i wariant bez) byłbym bardzo wdzięczny.
SSD + HDD w środku to będzie malutki problem.
a nie lepiej napęd optyczny wymienić na ramkę z HDD, a sam napęd przerzucić do kieszeni usb? jak poszukasz to jest zmiana kosztująca około 60zł (koszt ramki i obudowy na cd)
Dzięki Jaro070. Jeszcze się zastanawiam czy HDD ma być zewnętrzny czy nie, ale z twoich propozycji wybrałem na razie dwie:
Nie do końca rozumiem ‘pozbycie się usb’…
Jednak możesz mi uwierzyć, że bardziej będzie Cię irytowało ciągłe podłączanie dysku na usb, niż brak napędu cd w obudowie notebooka.
Dzięki. Do zastanowienia.
Źle się wyraziłem, ale mniejsza z tym. Z jednej strony masz rację, napędu dużo rzadziej będę używał. Z drugiej strony czy większe wydzielanie ciepła przez dysk niż przez napęd nie będzie miało wpływu na laptopa jeśli dysk będzie umieszczony w miejscu nie do końca dla niego przeznaczonym? Dodatkowo jak się ma żywotność napędu do potencjalnych uszkodzeń (jeżeli nie jest na stałe umiejscowiony w laptopie) w porównaniu do dysku zewnętrznego?
Ewentualnie są jakieś inne niedogodności o których nie mam pojęcia?
do pytań załóż osobny wątek - to nie miejsce na takie dyskusje. obecnie w takiej ramce dysk hdd ma 26’C
Witam!
Chciałbym kupić laptopa/netbooka, coś małego, poręcznego. Wymagań jako takich nie mam do sprzętu, jedyne co to zależy mi by zamknąć się w kwocie 1 000 / 1 100 zł.
Ma mi służyć głównie do internetu ( muzyka w tle ), pracy na programach raczej prostych, z graficznych co najwyżej GIMP, ewentualnie photoshop starszy.
Jeśli będzie miał jeszcze ładne nasycenie barw - czasem lubię obejrzeć film to będzie to ideał.
Nie musi mieć systemi operacyjnego mam Win 7. Nie musi być to nowy sprzęt - mogę kupić używany.
Szukam takiego CENA do JAKOŚCI.
Sam znalazłem takiego:
Laptop ACER V5 C1017U 4GB 500GB HDMI
Może jednak coś innego możecie mi polecić, na co warto zwrócić uwagę?
JEdyny na pewno nie ale najsensowniejszy już tak.
Witam.
Szukam notebooka/netbooka w okolicach 200-300zł do internetu, pdf,word. Oczywiście sprzęt używany. Jakieś propozycje?