Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Poszukuję ultrabooka do kwoty 3500zł. Ma to być komputer dla koleżanki, więc bardzo ważny jest wygląd. Liczy się także mobilność i dobra bateria oraz wygodna klawiatura. Matryca 13" lub 14". Główne zastosowanie dla tego komputera to pisanie tekstów oraz internet. Co możecie mi polecić? 

Opcja exclusive

Samsung ativ book 5 z i5 ulv dyskiem SSD 128gb i matrycą Full hd. 13"

Wysoka jakosć wykonania i bardzo mocna bateria.

Taniej ale także z mocną baterią jednak już ze zwyczajną przeciętną matrycą i zwykłym dyskiem ( czy przeciętna predkosc)

Samsung Ativ book 5 z i5 ulv i hd 8750 14"

Inna opcja Samsung 540u3c z i5 ulv i ekranem dotykowym , 13"

Najsensowniejsza 1 albo 3jka

Opcja 3cia

Mam pytanie czy ten laptop , posiada w touchpad dwa przyciski ( np jak w lenovo) czy tylko obsługa pozostaje jedynie palcem ?

każdy touchpad ma wbudowane przyciski w tą płytkę jesli nie ma fizycznych oddzielnych przycisków. Dotyk idzie swojądroga. Jak nacisniesz touchpad tosię ugnie tak jak guzik.

To wiem , ale mi chodzi , czy ta wersja lapka , ma fizycznie oddzielne przyciski czy nie ? Bo z tego co widzę na zdjęciu , to chyba nie :?

Który lapek jest solidniejszy/lepiej wykonany - Lenovo G580 czy G510?

Tak na zdrowy rozum wudać jak na patelni, że nei ma wydzielonych przyciskó także pytanie z serii czy masło jest masłem. :

g580 i g500 mają raczej podobną “solidnosc” Przecież to ten sam segment rynku. Czemu miała by być inna.

G580 IMO jest nieco lepiej wykonany niż G500, a G510 jeszcze “nie macałem”, więc nie wiem. Ale różnice są niewielkie, więc weź po prostu tańszy model.

@Keler @Jaro070 Wielkie dzięki, biorę G510, bo w tym modelu jest już procek 4-tej generacji Intela i nowsza karta graficzna niż w G580. Podziwiam Was, że tak chętnie pomagacie ludziom na tym forum. Pozdrawiam :wink:

Poszukaj Lenovo T60 albo Dell D620. Tylko i wyłącznie z grafiką Intela.

Czy każdy laptop ASUS ma przylutowany procesor do płyty ?

Zależy jaki model.

W takim razie poproszę o pomoc , poszukuję modelu lapka z nie zlutowanym prockiem do mobo , budżet 3000 ( 200 +/- , lapek do internetu.

Wielkość? Inne wymagania? Jakieś specjalne życzenia? Do internetu wystarczy laptop za 1200 zł.

Wymagania aby lapek kosztował max 3k , a reszta to

17,3"

Win 7

Touchpad musi mieć fizycznie oddzielne przyciski ( tak jak poruszałem temat wyżej )

Dobra kamerka internetowa

Dobra matryca ( lapek będzie używany w domu , więc nie wiem która lepsza błyszcząca czy matowa , nie znam sie )

Dziękuję za pomoc

@cena6

Sprawdź HP Probook 470 :

http://allegro.pl/probook-470-17-3-i3-4gb-500gb-hd8750-1gb-lin-i4038108264.html

http://allegro.pl/laptop-hp-probook-470-i5-3230m-4-750gb-hd8750-win8-i4029672505.html

A mógłbyś doradzić coś innego ( inna firma , obowiązkowo 17,3" Win 7)

) ,co myślisz o samsungu ? i czemu nie ausu ? nie ukrywam że wygląd lapka ma znaczenie , z gory dzieki.

Samsung już nie produkuje laptopów. Zaproponowałem Probooka, bo to jest seria biznesowa - kultura pracy i wykonanie lepsze niż laptopy multimedialne z tego samego segmentu. Od Asusa znalazłem jeden model z błyszczącą matrycą:

Acer v3-771 z i5 i matrycą Full hd Która jakościwo jest o niebo lepsza niz matryce HD+ znajdujące sięstandardowo w laptopach 17 calowych

Niestety tylko z win8 choc nie roumiem zbytnio niechęci do tego systemu

Witam. Szukam laptopa do ok. 4000 zł z systemem Windows 7. Zależy mi na dysku SSD, dobrej grafice do filmów (FullHD), możliwie szybkim procesorze i ok. 8 GB RAM. 15-16 cali. 17 też może być, ale chyba nic nie będzie w tej cenie.

Po poszukiwaniach znalazłem coś takiego:

http://www.ajkomp.pl/dell-vostro-3560-i5-3210m-fhd-bray-16gb-128ssd-hd7670-nbd-win7pro64-p18036.html

Co sądzicie? Trochę mały dysk…

Oprócz tego jest sporo Lenovo y510p, ale mają małe dyski ssd, przeważnie 8 GB, ale za to mają dodatkowo HDD 1 TB. 

I kilka pytań: lepszy procesor 4-rdzeniowy 2,4 GHz czy 2-rdzeniowy 2,5 GHz? Np Intel Core i5-3210M czy Intel Core i7-4700MQ? Jak z rozdzielczością fullHD w normalnym użytkowaniu? Sporo ludzi mówi, że męczy oczy, małe ikonki itp. Ale przecież można to chyba dostosować w Windowsie.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.