dzięki bardzo pozdrawiam
co powiecie mi o laptopie Medion AKOYA P6634??
Ma takie podzespoły i kosztuje około 950zł (używany)
CPU: Intel Core i3-2350M, 2x 2.30GHz
szału nie ma. Nie napisałeś do czego potrzebujesz sprzętu także trudno radzić.
Ja bym tego nie kupił chćby ze względu na gwarancje.
laptop do gier
to już chyba lepiej poszukać jakiegoś acera z takimi samymi podzespołami. Może na gwarancji trafisz. Ogólnie pojęcie tani laptop i gry jest słąbym pomysłem.
Witam.
Szukam notebooka do 13". Używany będzie głównie do robienia notatek (w office) , czasem do internetu. System najlepiej W7, choć W8 też jakoś zniosę.
Zalazłam to: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-x102ba-df011h-w8.bhtml i http://www.x-kom.pl/p/79543-netbook-10-asus-eee-pc-x101ch-n2600-1gb-320-7se-czarny.html
Co o nich myślicie?
PRoponuje Acera aspire One z celeronem 887
1200złza laptopa z systemem to dobra cena. MA on znacznie lepszy procesor niż te co podałaś sama. Tamte to są muły i do komfotowego używania się nei nadają.
A ten Asus ze sklepu euro jest dużo słabszy? Zaproponowałam go, gdyż ma ekran dotykowy, który też by się przydał.
Tak jest dużo słabszy. NApisałęm przecież, że są to muły. Nie ma nic za darmo… Kupisz z dotykiem bo fajny bajer i będziesz wyklinać płynność działania…
Najtańszy sensowny lapek z dotykiem to Lenovo s210 z celeronem dual core
Laptop Używany z Gwarancją min.6miesięcy,
Budżet:
900zł
Użytkowanie:
Debian/Ubuntu
Filmy HD,Open Office,Internet głównie YT.
Dodatkowo:
min.250GB Dysk
min.4GB RAM.
Z góry dzięki.
Poszukuję laptopa nowego, bez systemu, bez dotyku, 15,6", 2000-2500zł
Do filmów, rysowania w cadzie, fajnie jakby nowsze gierki też chodziły, niekoniecznie na high detalach
Lenovo g500h z i5 i radeonem 8750 z win8 za 2460zł
Lenovo g500h z i5 i hd8750 za 2218 bez systemu
Chyba najsensowniejszy laptop w tej cenie. Coś tam pograsz nawet w te nowsze tytuły.
Witajcie Panowie,
Potrzebuję pomocy w doborze laptopa, podstawa to musi być 17 cali, cena tak do 2,8k. Wybrałem:
Laptop Dell Inspiron 5737 i5-4200U 8GB 1TB HD8870M (2649zł)
Laptop MSI GP70 17,3HD+ i5-4200 8GB 1TB GT740M-2GB (2695zł)
HP ENVY 17 i5 3230M 8GB 1TB GT740 BLURAY BEATS (2799zł)
Który z powyższych byłby najciekawszy, ewentualnie co Wy byście polecili.
Laptop ma być do internetu, gier, niewymagających programów, ma być jak najdłużej “na czasie”
Z góry dziękuję!
R.
Te będą wydajniejsze:
- Dell Inspiron 3737 i7-4500 U /8GB/1000 HD8870M w X-KOM za 2799 zł /+Gwarancja Domowa Naprawa Dell
- MSI GE70 2OC i5-4200M/8GB/750 GT750M-DDR5 w X-KOM za 2849 zł /+Możliwość montażu dysku SSD mSata, +Matowa matryca
MSI ma wydajniejszy procesor i układ graficzny oraz matową matrycę. Dell ma lepszą gwarancję i jakość wykonania.
Powyższy dell na i7 niskonapięciowe czyli z normalnym i7 4 rzeniowym 8 wątkowym ma niewiele wspolnego o czym należało by wspomnieć…
MA mocy tyle co normalne i5…
W tym budżecie Lenovo z710 z i5 i gt745 lapekz bardzo dobrze wykonana aluminiową obudową. Ma podświetlaną klawiaturę.
ok, dzięki Panowie za sugestie, a jak jest z akumulatorami w tych laptopach, 4 komorowe, 6 komorowe, różne pojemności. Na co zwracać uwagę?
R.
Najdłużej na akumulatorze wytrzyma Dell, a najkrócej Lenovo. Uwagę należy zwrócić przede wszystkim na pojemność wyrażoną w Wh: Dell ma 65Wh (tego nie jestem pewien), MSI 48Wh, a Lenovo 41 Wh.
W baterii bedzie Dell … potem LEnovo a potem msi.
MSi słabo gospodaruje tąenergią. Poza tym ma procek ivy bridge gdzie w LEnovo jst haswell. Nowszy i oszczędniejszy.
Ja poszukuję laptopa również do gier za ok. 2500 zł.
Co mnie interesuje:
-
dedykowana karta graficzna (może coś z GT 740M w tym przedziale cenowym? bo Radeon 8750M przegrywa w tym wyścigu)
-
przynajmniej jedno złącze USB 3.0
-
napęd DVD
-
czytnik kart
-
bez preinstalowanego systemu
-
no i procesor byle nie i3, mile widziany i7
-
również mile widziany dysk hybrydowy minimum 500 gb
HP’ki w tym przedziale cenowym nie oferują nic konkurencyjnego, a Pavillion’om dziękuję.
W przypadku Sony i Samsunga też płaci się za firmę.