proszę o Waszą radę, a zarazem pomoc/podpowiedź na co mam zwrócić uwagę w wyborze laptopa!! Będzie on służył kobiecie, dlatego kolor musi być biały. Mój typ padł na: http://www.x-kom.pl/…in81-bialy.html
Zwróciłem uwagę na dobry procesor o dobrym taktowaniu, dużej ilości RAM, dobrej grafice. Komputer będzie służył do zadań biurowych, przeglądania internetu i pracy z programem AutoCAD.
Laptop do 2500 zł. Czy marka Toshiba i seria L50 są dobrym wyborem
Rozglądam się za jakimś sprzętam w granicach 1200-1400 zł , byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc jako że nie mam w tej matrycy dużego doświadczenia.
Aktualnie korzystam z Acer Aspire One - jako multimedialny zeszyt jednak potrzebuje czegoś bardziej wydajnego przy obróbce obiektów 3D w takich programach jak 3ds max czy Photoshop . ( acer daje radę aczkolwiek czas jego reakcji jest nieznacznie spowolniony )
Wstępne Parametry :
Win 8
4-8 Ram
proc. 2x2.xxxx\
Duży ekran
Grafika : cokolwiek byle by dociągało min.1024 + Komputer będzie miał zastosowanie jako dodatkowy komputer do firmy .
Chciałbym kupić używanego laptopa. Mój budżet to 600zł. Potrzebny do: Chrome, MS Office, AutoCAD, Eclipse, filmy, itp. Zastanawiam się nad Lenovo T400. Czy to dobry wybór? Na allegro jest pełno tych laptopów za ok. 600 zł. Czy opłaca się taki kupić? System mam z MSDN, więc z tym nie ma problemu. Słyszałem, że lepiej nie brać tego modelu z kartą ATI, podobno lepiej kupić ze zintegrowaną Intela. Co o tym sądzicie?
Znajoma potrzebuje dobrego ultrabooka do powiedzmy ~2000zł. W oko wpadł mi ten lenovo pytanie czy warto dopłacić np do tego, tutaj jest i3 i HD4000 Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Jakieś laptopy w granicach 3000zł z systemem. Cel to jakieś gry (nie muszą być te naj, naj choć mogą). Dobrze by było gdyby ten lapek był na jakieś 5-6 lat jeśli to możliwe.
Choć nie wiem czy nie lepiej byłoby ulepszyć stare pudło, a za niecałe 2 lata kupić już tego laptopa na studia.
@konrad. Ultrabooki to siętak naprawdę od 2 k pln dopiero zaczynają i to pomalutku…
NAjtańszy to LEnovo s400t z i3 ulv IIIgeneracji ( poniżej nie ma co schodzic) ale nie jest pozbawiony wad. MA przeiętną baterię jak na ultrabooka noale jak na ultrabooka jest po prostu tani…
s210 to nei ultrabook tylko netbook. Link i i opis produktu tak zamotany, że nei wiadomo jaki procesor tam siedzi. JA omijam takie oferty z daleka.
jeśli byłby ktoś w stanie podrzucić pomysł na ultrabooka bądź zwykłego lapka do 2500 zł. Musi być 13,3 cala, biały (no ale jak nie będzie to jakoś przeżyję). Jego głównymi zadaniami będzie praca biurowa (Office, itp), przeglądanie WWW, oglądanie filmów i najważniejsze praca z AutoCAD’em. Dlatego chciałbym żeby był dobry procek, o dobrym taktowaniu, solidna porcja RAM i dobra grafika.
@fejku trochę pojechałeś . Za tyle kasy to nawet pecet 5-6 lat nie wytrzyma na poziomie…
@pepe, twoje wymagania się wykluczają wzajemnie Ultrabook nma procesor ulv czyli o obni zonym taktowaniu między innymi a ty chcesz ultra z podwyższonym. Nierealne kompletnie.
JEśli ci zależy na możliwości montażu dysku w środku kadłubka bez wywalania czegokolwiek ( mam na mysłi podmiane zamiast dysku fabrycznego albo zamiast napędu optycznego w HDD Caddy) to tylko ten MSI.