Szukam taniego laptopa dla dzieciaka, którego młoda mogła by używać w większości do zwykłych rzeczy typu internet, facebook, pisanie itp. Przedział cenowy w jakim chciałbym się zmieścić to max 1.850 zł z systemem.
Jest jedno podstawowe kryterium jakie sprzęt musi spełniać, musi się na nim dać uruchomić Sims 3 i przydałby się jakiś niewielki zapas na konto przyszłych wersji.
Asusy za granicą już są dostępne. U Nas na razie jest tylko jeden model (ASUS G750JH-T4100), który przekracza Twój budżet. Przez chwilę w Euro był G750JS.
Jeżeli chodzi o MSI i Clevo to są one bardzo głośne.
nVidia Quadro K610M to stary, mało udany Kepler. Wydajność w grach na poziomie GT720M, czyli do GRIDA trochę za mało.
Zdecyduj, co jest dla Ciebie najważniejsze: wysoka wydajność, cichy układ chłodzenia czy wysoka jakość ekranu?
Nie jestem pewien co do gejmingowych laptopów. Cały czas się zastanawiam czy 2-rdzeniowy Macbook z Intel Iris nie byłby lepszy :/. Apple mają dłuższy czas na życia baterii i cieszą się ogromną popularnością wśród dużej ilości osób zajmujących się obróbką filmów i obrazów, przez co wydają się być do tego celu bardzo dobre. Myślałem o jakimś Macbooku Air lub Pro, może nawet nowym. Problem w tym, że nigdy nie miałem Maca i nie jestem w stanie sprawdzić, czy rzeczywiście byłby szybszy od proponowanych laptopów.
Całkiem nieźle wykonany jest ASUS N550JK -CN057D i7-4700HQ/8GB/750/DVD-RW GTX850M-DDR3w X-KOM za 4299 zł, tylko nie wiem czy można w nim zamontować drugi dysk. Na 100% jest taka możliwość w większej, 17-tocalowej wersji (która ma ekran TN zamiast IPS).
Trochę gorzej wykonany i cieplejszy jest MSI GS70 Stealth i7-4700HQ/8GB/1000+mSata GTX860M-DDR5w X-KOM za 4999 zł
Jeszcze taka mała informacja: Procesory w tych laptopach są przylutowane do płyty.
Jeżeli chodzi o stacjonarny komputer, to będzie wydajniejszy, ale żeby się zmieścić w 500W musiałbyś wziąć Core i5 + GTX760/GTX770.
Chciałbym kupić laptopa w cenie 1500- max 2000, ma służyć głownie do internetu, wykonywania projektów i zadań na studia oraz dobrze byłoby żeby gry też działały może nie te z najwyższej pułki ale np FIFA.
Możecie coś polecić bo do tej pory korzystałem z PC i w laptopach nie mam za dużego rozpoznania.
Dziękuję za wszystkie odpowiedź. Jeszcze przemyślę, czy wybiorę mocnego laptopa (znalazłem Della Precision M3800 na Allegro za 5000zł), czy laptopa + domowego PCta.