Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

System bez różnicy. Ten co tańszy

Acer v3-772 z i5 i gtx760

Krótkiko mówiąc, dobry lapek w dobrej cenie. Wydajna grafika. MA złącze msata jak też ma zatoczke 2gą na dysk sata.

2ga opcja to

Troche

drożej można kupić wydajniejszego LEnovo y510 z i5 i gt755 SLI W wiedźminie może sięprzydać moc jaką oferuje SLI.

Lapek ma złącze m2  więc można mu wsadzić dysk ssd m2.  ( taka nowsza wariacja msata) choć póki co są kiepsko dostępne te dyski.

NA plus podświetlana klawiatura

Co prawda pytałem o laptopy z matowymi matrycami ale ten Lenovo mnie zaintrygował. Jestem ciekaw jak działają w nim te 2 karty graficzne. Czy jednocześnie przy dużym obciążeniu?

Co do Złącza m2 wyczytałem, że nie wszystkie egzemplarze je posiadają (wzmianka o tym: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y510p-GT-755M.107858.0.html), a na stronie sklepu nic nie wspominają aby takie znajdował się w komputerze.

No i matryca tylko HD. Wydaje mi się, że na obecne czasy to już trochę mało, choć mogę się mylić.

I jeszcze jedna uwaga. Dopuszczam możliwość zakupu laptopa 17 cali ale wydaje mi się, że wtedy chyba tylko Full HD ma sens.

fraza klucz : "wydaje Ci sie "

Po to jest SLI by działały obie karty a nie pół czy jedna…

Te karty działają w trybie SLI. SLI ma jednak kilka istotnych wad:

1. Skalowalność w grach wynosi od 1.7 do 1.9 (o ile w ogóle gra potrafi korzystać ze SLI)
  2. Tracimy Optimusa (krótsza praca na akumulatorze).
  3. Laptop wyraźnie bardziej się nagrzewa.

Temperatury mi raczej nie straszne (Aktualnie używam zabytku jakim jest Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V6515 gdzie temperatury przy bardzo podkręconym wentylatorze to minimum 55°C a w stresie do 85°C).

Brak Optimusa też raczej nie jest mi straszny, ponieważ lapek miałby służyć jako stacjonarka i tylko od czasu do czasu gdzieś zabierany (może sobie pogram na nudniejszych wykładach;) )

Zastanawiają mnie jednak artefakty i przycięcia opisane w tej recenzji (inna karta gt755) http://www.testit.pl/czytaj/recenzja-lenovo-y510p-i7-4700mq-2x-nvidia-geforce-gt-750m-sli/strona/4

Tak szczerze gdyby ten Lenovo miał matrycę Full HD (oczywiście przy rozsądnie wyższej cenie) i na 100% złącze M2 to przymknął bym nawet oko na tą błyszczącą matrycę.

W RTV znalazłem model z Full HD http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-ideapad-y510-i7-4700-8gb-1tb-2x-gt755-w8.bhtml#opis

Jednak to jest już procesor I7-4700MQ. Pytanie czy go wykorzystam?

Ważne aby komputer był zbalansowany. Czy procesor I5-4200M nie będzie zbyt słaby do tych kart lub I7 zbyt mocny?

Poco przepłacać za coś czego i tak się nie wykorzysta.

-Gdybym prędzej widział to bym kupił: http://www.komputronik.pl/product/202953/Komputery/Laptopy/Wyprzedaz_Lenovo_IdeaPad_Y500_59_351662_.html

Witam. Poszukuje laptopa za 2500+. Do 3000 .

Chodzi o zastepstwo desktops, dlatego DLA komfortu

Ekran 17.3 cala. Grafika nie jest wazna. Gry mine nie interesuja.

A the okazjonalne jak f1 nie maja wysokich wymagan.

Opcja ktora mine zainteresowala to Toshiba Satellite P75-A7200http://www.komputronik.pl/product/221748/Komputery/Laptopy/Toshiba_Satellite_P75_A7200.html?tab=availability

Jak to oceniacie? Jakie opinie ma Toshiba w laptopach?

Z gory dziekuje za pomoc.

Zastosowanie: office(70%, internet28 % I gry 2%

I gdzie polecacie kupic komputer w poznaniu(czy raczej internet)

Lenovo zdecydowało się na cieplejszą wersję Core i7. Temperatura pod obciążeniem 100% dochodzi do aż 100 stopni! W grach procesor i grafika nie powinny znacznie przekraczać 90 stopni, co także jest bardzo wysokim wynikiem.

W Y500 jest jeszcze słabszy układ chłodzenia niż w Y510.

Core i5 w większości gier da sobie radę.

@anonyforyou

Sattelite to typowe budżetówki. Jeżeli nie zamierzasz grać to kup laptop z serii biznesowej:

HP ProBook 470 Core i3 HD8750M w Agito za 2099 zł

HP ProBook 4740s i5-3230M/4GB/750/BRCombo/ Win8 HD7650M w X-KOM za 2499 zł

HP ProBook 470  i5- 4 200M/4GB/1TB/ HD8750 + torbaza 2 610,43 zł albo 2 699 zł

A czy w tym Lenovo procesor i5-4200M nie będzie wąskim gardłem?

Witam szukam lapka do 1500 zl z podswietlana klawiatura

@lechwos

Nowy laptop z podświetlaną klawiaturą to koszt 2000-2200 zł.

Acer v3-771 z i5 17 cali. Dysk ssd który bardzo mocno poprawi komfort użytkowania. Klepsydra więcej się nie pojawi…

MAtryca full hd o wysokiej jakości obrazu ( soczyste kolory i ostry jak brzytwa)

Lapek ma napęd blue ray

Można też kupić nowszą wersję bez napędu blueray i bez ssd ale z lepszym jakościowo kadłubkiem

Acer E1-772 z i5 i matryca full hd

Najtańszy to Acer v5-571 ktory z kolei ma przeciętny procesor.

Witam

Ile minimalnie musiałbym wydać na laptop, żeby najnowsze gry poszły przynajmniej na najmniejszych detalach ? 

Jakieś modele ? 

@MajsterQ

Najtańsze z najtańszych do gier:

Witam szukam dobrego łapka 17" tak do ok 5000zł ważne żaby miał procesor i7 dobrą grafikę dysk SSD. i WiFi ac ewentualnie n dual band. Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem Proszę o pomoc :slight_smile:

Poszukuję mobilnego notebooka do 12", lekki, poręczny, dobrze by było, żeby miał ekran dotykowy, dobry procesor i najlepszą możlwie kartę graficzną intela, do 2000zł.

minimalnie ok 1800zł na Hp probooka 455 z amd a8-4500m i radeonem 8750

albo 1750zł na packard bella z i3 ulv i gforcem gt740m

Oba mają podobną wydajność. Probook znacznie lepszy kadłubek jakościowo.

MSI gt70 z i7 i gtx680m wydajnościowo praktycznie zgniata konkurencje w tej cenie.

Dell inspiron z pentiumem 3550ualbo wspomiane s210

flex pomimo pseudo 4 rdzeni jest słabszy.

Kolega szuka taniego Laptopa, może być używka.Budżet max.1000-1200. Wykorzystywany do AutoCad-a(przede wszystkim), A tak to do internetu,Youtube,filmy HD.

@Mygomoku

Z nowych nic lepszego już nie wymyślimy. Z używanych w tej cenie jest jeszcze Dell Latitude E6410.

W sumie Dell Latitude E6410 nawet trochę tańszy jest, bo już od 900zł z GW 6mies. a parametry podobne. Dzięki.