Poszukuje laptopa dla dziewczyny w przedziale cenowym 2000-max 2500zł. Laptop miałby służyć przede wszystkim do internetu/filmów/sporadycznie do jakichś niewymagających gier.
Matryca - 15-16’ (lapek będzie często wożony z domu rodzinnego do wynajmowanego mieszkania, przez dziewczyne o wzroście 160cm, więc dobrze by było gdyby był stosunkowo lekki ;p)
Miło by było, gdyby miał dysk SSD (nie zależy mi na ogromnej pojemności, a raczej na szybkości i sprawności)
Nie koniecznie z windowsem (a jeśli już to obojętne czy 7 czy 8.1)
Dell Inspiron 5537 i5-4200 U /4GB/1000 HD8850Mw X-KOM za 2259 zł /+Akumulator 5900 mAh, +Gwarancja Domowa Naprawa Dell, Waga: 2,35 kg; @Keler już wkleił linki do tych lapków.
Do co dysku SSD, to można podmienić HDD na SSD Crucial MX100 256GB - koszt około 400 zł.
Jeżeli chcesz mieć HDD i SSD w laptopie, to wtedy:
Dzięki za propozycje innego laptopa lecz zbytnio nie przypadł mi do gustu. 17 cali to trochę za dużo + jeszce waga ponad 3kg. Interesuje mnie coś 15,6. Podałem 4 laptopy które mi się spodobały. Mają podobną specyfikacje i nie wiem co wybrać. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje…
W przeciwieństwie do innych ja szukam laptopa do pracy czytaj dla ucznia/studenta :mrgreen: Będzie często przenoszony + transport na dalekie odległości więc powinien być wytrzymały (czytaj jak przywalę nim komuś w łeb to go zaboli a lapek się nie rozpadnie :twisted: ).
Stan: raczej używany
Cena: możliwie jak najniższa
Ekran: 13-14 cali matowy
Bateria: minimum 2 godziny pracy
Procesor: każdy lepszy od atoma
RAM: 2GB powinno wystarczyć
Grafika: Intel/Nvidia nie Optimus
Dysk: Jakikolwiek, mam własny Kingston SSD więc komp powinien go obsłużyć
Napęd: nie potrzebuje :roll:
Inne: WiFi, Bluetooth, czytnik kart, fajnie gdyby miał HDMI
System: bez i najważniejsza kwestia, oczekuje pełnej zgodności z Linuksem bo najpewniej będzie na nim instalowany Arch i nie chciałbym walczyć z problemami jak niedziałająca karta sieciowa czy wysokie temperatury [-X
Na razie zainteresował mnie tylko ThinkPad T400, znajdzie się coś jeszcze? Z góry dziękuje
Ehh no ale dalej brak info nt przeznaczenia laptopa ? GRY ? Jesli tak to jakie ? Nowe/ stare etc etc ? JEsli co innego to co ? Programowanie ? Grafika? Obróbka zdjęć/ video ? Brak kompletnie info nt przeznaczenia laptopa
Lenovo y510 z i7 i gt755 SLiw teorii jest najwydajniejszy choćjest to okupione wysokimi temperaturami pracy pod dużym obciążeniem,
2 k arty gt755 w SLI osiągają moc na poziomie gtx860 czy gtx770 czyli laptopów znacznie droższych. ( dużo jednak zależy od gry i jak w niej działą sli oraz jak się skaluje, często trzeba czekać na odpowiednio poprawione sterowniki pod konkretny tytuł przez producenta)
MSi leopard ma gtx850 w wersji z pamięciami ddr3 czyli wersje osłabioną i zostanie w tyle…
Asus g550 podobnie jak msi leopard z tą różnicą iż ma znacznie lepszą jakościowo obudowę.
MSi ge60 apache z gtx850 gddr5 ma już mocniejszą grafikę która na dobrąsprawę jest tym samym ukłaem co gtx860 tylko z niżej taktowanym rdzeniem gpu. Stąd te xx % różnicy. Różnica taktowania dość spora wiec i wydajnościowo dość duża.
Dzięki za opinie laptopów. Laptop ma mi głównie służyć do gier. Typu BF 4, Fifa 14, F1, Grid 2 itp. Od czasu do czasu jakaś obróbka zdjęć i jakieś prace do szkoły (technikum).
Czyli twoim zdaniem najlepiej opłaca się lenovo? Czytałem że występują problemy z Turbo Boostem gdy komputer jest obciążony i trochę się tego boję :?
Jeśli nikt nie ma doswiadczenia z linuksem to wystarczy mi jak polecicie mi parę konkretnych modeli pasując do moich wymagań “sprzętowych” z resztą, każdy chyba będzie lepszy od mojego obecnego Czytałem że jeśli już kupować starszy/używany laptop to coś pokroju Thinkpad/Dell Precision/HP ProBook, to prawda?
Poszukuję netbooka lub laptopa z małym ekranem. Używany będzie do prostych czynności biurowych (głównie arkusz kalkulacyjny i trochę pracy z tekstem), ale korzystał będę z niego przy pracy w terenie, na miejscu u klienta, więc dużą wagę przywiązuję do mobilności sprzętu. Nie musi być nowy, ale musi mieć zainstalowanego Windowsa. Co polecicie w budżecie do 1000 zł?