U panie. Watch dogs to Sandbox wiec i5 to dla niego mało a tym bardziej przy tak wydajnych kartach grafiki więc im wydajniejszy spręt kupisz tym lepiej
Najlepiej Acera v3 z i7 i gtx850 gddr5 W MSi afterburnerze zawsze mozna go troche podkrecic zeby zblizyc sie do gtx860
Mówisz, że lepiej zainwestować w i7 z gtx760 niz np i5 z gtx850 lub gtx765? Z tego co czytałem to większe znaczenie ma karta graficzna niż procesor, a Ty mówisz zgoła coś odwrotnego.
Nie jest to pośrednie bo jest na i5 a i5 w laptopach am 2 rdzenie…
Przy grafikach rzędu gtx760 procesor i7 jest juz wskazany… by ta karta mogla rozwinac pełnie mozliwosci tym bardziej w sandboxach czyli grach siedzacych mocno na procesorach…
grafika jest wazniejsza ale pod kilkoma warunkami
jak bys mial do wyboru i7 + gt750 albo i5 + gtx850 to lepszy jest ten 2gi rzecz jasna ale jak amsz do wyboru i7 z gtx850 to oczywisteym jest ze to najlepszy konfig
Chciałbym rozpocząć przygodę z montażem wideo i poszukuję odpowiedniego do tego sprzętu. Na gry czasu zbyt wiele nie mam, więc zadowolę się tym, co akurat będzie działać, tą kwestią nie musicie się przejmować. Wiem, że laptop do tego typu zastosowań - delikatnie mówiąc - idealny nie jest, ale stacjonarka niestety nie wchodzi w grę - sprzęt musi być mobilny, ale w grę jak najbardziej wchodzi dokupienie monitora w późniejszym czasie. Sęk w tym, że jak na studenta przystało budżet mam ograniczony - około 2 tys. - i chciałbym wydać tyle, ile to konieczne, stąd kilka kolejnych pytań.
Wiem, że opcją idealną byłoby coś z i7 i kartą pokroju GT 750M, ale na to chyba zebrać mi się nie uda, więc :
Myślicie, że i5-4200M wystarczy do tego typu zastosowań? (Nie będę montował superprodukcji, bardziej spoty, wideo relacje, może krótkie metraże lub wesela) Czy może lepiej się nie zastanawiać i uderzać w coś pokroju i7-4700M?
Co z kartą graficzną? Czy przy takim budżecie warto się zastanawiać nad czymś mocniejszym czy może wystarczy karta intela 4600 a potem dobranie odpowiedniego programu wspierającego technologię Quick Sync Video (np. Edius)?
Starcie gigantów: Lenovo T400 vs Dell E6400 :-D W tej cenie się opłaca? Za Thinkpadem przemawia rozdzielczość i świetne wsparcie Linux (i polecał je kolega w innym wątku) a za Dellem Display Port (przejściówka HDMI zadziała?) Oczywiście nie będę kupował konkretnie w tym sklepie ale na np Allegro.
<narzekanie mode on> Jak chcesz sprzęt do podstawowych czynności to nikt nie zwraca uwagi, szukasz ultra-duper maszynki do gier i wszyscy tracą głowy *joker.jpg*<narzekanie mode off> Ale syrius panowie, naprawdę NIKT nie jest w stanie wypowiedzieć się na temat tych laptopów lub zaproponować inne? :roll:
z 15 " lekki i kompaktowy jak na 15" Samsung 470r53 z intel i5 - Obudowa aluminiowa. Serwis samsungowski jest całkiem dobry.
Inna opcja to 14 calowy ultrabook Samsung 530u4e z i5 i radeonem 8750 Cena jak an tem model niska. Cienki i lekki z mocną baterią. Obudowa of aluminiowa.
Główny atut to gwarancja Domowa naprawa Dell oraz bardzo mocna bateria. 7 h na wifi czy 10-12h grzebania w necie Są 2 wersje, 1 z radeonem 8670 a 2ga 80 złdrozsa z 8850. Podaje tę minimalnie drozsza ze znacznie lepsza grafika z racji iż w razie czego laptopa bedzie znacznie łatwiej odsprzedac i bedzie miał wieksza wartosc.
Pojemność dysku nie ma dla mnie znaczenia (320 GB to spory zapas jak na moje potrzeby). Do kompa będzie podłączana drukarka przenośna poprzez bluetooth. Oba netbooki są w niemal identycznej cenie. Sprawdzałem benchmarki i Celeron jest wydajniejszy od procesora AMD, ale jest ukłądem starszego typu. Doradźcie, który model będzie lepszy pod względem procesora i układu graficznego (komputer wykorzystywany będzie głównie do nieskomplikowanych arkuszy kalkulacyjnych oraz pracy z tekstem).
Wielkie dzięki Mam jeszcze jedno pytanie - myślisz, że warto dorzucić stówę do radeona r7 m265 czy 8750m wystarczy? (zwłaszcza pod względem wsparcia GPU przy renderingu)
Myślałem o Asusie GR 56 albo N550 JK,chciałem wziąć Della 511z ale sam go posiadam i właśnie pojawił się problem z matrycą (jakis pasek na ekranie od góry do dołu) poza tym matryca błyszcząca to nie jest komfort.Brałem też pod uwage Latitude ale te maja zwykle grafiki integrowane.Może Inspiron (mimo wszystko mam zaufanie do Della).Podobają mi sie też Samsungi AtivBook,choćby 8 czy 9.
Syn lubi czasem w coś zagrać ale zwykle to jakieś strategiczne gierki.Lubi natomiast pobawić się grafiką.Nie wykluczam też stacjonarnego ale bez wieży chyba,że mini bo brak miejsca.