Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

W tym budżecie nie ma nic z super sprawnym układem chłodzenia

z 14" MSI ge60 “dragon eyes” z i7 i gtx850 gddr5 za 3999zł

natomiast z 15,6" Lenovo y50 z i7 i gtx860

Witam 

Potrzebuje pomocy przy wyboże laptopa , głównie przeznaczonego do gier . Maksymalna cena to 3300 zł aktualnie zastanawiam się nad 

http://www.x-kom.pl/p/182168-notebook-laptop-17-3-msi-gp70-leopard-pro-i5-4200h-8gb-1000-gtx850m.html - co myślicie ?

W tym budzęcei zdecydowanie najlepszy jest Acer v3-772 z i5 i gtx850 GDDR5

W msi gp 60 gtx850 jest w wersji ddr3.

Acer jest wydajniejszy.

Nie orietuje się w Acerach , a słyszałem troche złego o nich , na ile byś ocenił jakość wykonania oraz czy warto go kupić .

Asus G 750 to cholernie duże urządzenie.Szkoda,że nie ma jeszcze recenzji G 56  na notebookcheck.Chłopak nie  gra systematycznie a raczej okazyjnie choć dużo czasu spędza przed komputerem.Pisząc o sprawnym układzie nie miałem na myśli tego,że będzie użytkowany ekstremalnie.Przekonuje mnie coraz bardziej N550,tym bardziej,że jest cały aluminiowy i ma niezła klawiature.Wyniki testów ciepła nie powalają ale nie jest też tak źle.Prawdopodobnie nigdy w rękach mojego syna sprzęt nie będzie pracował na największych obciążeniach.Nie wiem tylko czy w/w  Asusy można porównać jakością wykonania do Della z serii XPS ? A to jest bardzo ważne dla mnie.

Lenovo Y50 to monstrum .Aż tak silnego sprzętu nie szukam.Poza tym razi mnie ta szeroka ramka wokół matrycy.Mogliby rozwiązać to inaczej bo laptopy Lenovo prezentują się ciekawie a  to obramowanie matrycy psuje całe wrażenie.

A co powiesz o Lenowo U530?

Witam

Potrzebuje wydajnego, w miarę wytrzymałego laptopa na studia (nie musi być pancerny, byle sie nie rozpadał w transporcie), na którym mógłbym również pograć w gierki np. CS:GO (z tym chyba nie powinno być problemu), Skyrim no i jakieś nowsze tytuły chociaż na średnich detalach.

Mój budżet to ok. 2700 zł, a wymagania takie:

Windows 7

ekran ok. 15 cali

matryca: czy matowa czy błyszcząca w sumie obojętne

dysk wystarczy do 500 GB, mile widziany dodatkowy SSD

Możecie coś polecić? z góry dzięki  :slight_smile:

Lenovo y510 z i5 i gt755 za 2800zł

Hej, chciałbym was prosić o poradę w kupnie laptopa, na którym zamierzam grać w takie gry jak League of Legends, World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3 na możliwie najwyższych detalach graficznych. Oprócz tego oczywiście do słuchania muzyki… no i tak ogólnie, do normalnego użytkowania. Wiem, że powiecie, że do gier to lepszy PC, no ale potrzebuję mobilnego urządzenia, dlatego musi być laptop :slight_smile: Dobrze by było, by był w granicach 3-4 tys zł.

W sumie nic lepszego w tym budżecie nie znajdziesz…

NA dobrą sprawę ten tańszy ma  wystarczająco dużo mocy, a ten drożzy da po prostu wyższy fps

Zastanawiałem się nad sprzedażą mojego używanego laptopa, Acera Aspire 5742(Intel i5-480M, 500 GB HDD, 4GB RAM, Intel HD Graphics). Nie wiem ile za niego bym dostał, jednakże chciałbym dołożyć do tego tak z tysiąc złotych i dostać w miarę dobrego lapka, gdzie mógłbym już pograć w kilka spoko gier(aktualnie zacina mi się prawie wszystko, jedynie LoL działa w miarę przyzwoicie przez co jestem zmuszony jedynie na tym się relaksować). Z góry dzięki za pomoc.

Trudno żeby Ci cokolwiek działało skoro nei masz grafiki dedykowanej a  integra z intela 1 generacji jest mizerna

Ile za niego wezmiesz ? pewnie w graniacach tysiaca zł, popatrz na allegro po ile takie chodzą

No właśnie coś w tych okolicach, tysiąc złotych już bym to opchnął. Więc jakiś w miarę wydajny laptop do dwóch tysięcy(może też być używany) byłby okey.

za 1700 zł LEnovo g510 z i3 haswell i radeonem 8750

Da sie pograc nawet w nowe gry choc nie ma tez co oczekiwac fajerwerkó bo w tych najbardziej wymagajacych bedzie problem z medium detalami ( crycis 3 czy np watch dogs)

i3 4 generacji ofc jest lepsze niz i5 1 gen,

za 2 k pln można kupićco najwyżej tego samego laptopa z i5 - LEnovo g510 z i5 i hd8750- z tym, że i5 od i3 różni sie praktycznie trybem turbo

W czesci gier troche to podniesie  wydajność aczkolwiek nie bedzie to jakis znaczacy wzrost. Głównie w grach lubiących procesory czyli sandboxy czy strategie

A któryś z nich ma możliwość rozbudowy(prócz RAM i dysku twardego)? Słyszałem, że niektóre Delle posiadały możliwość wymiany karty graficznej i znacznej części podzespołów.

Cześć, poszukuję laptopa do 2700 zł. Laptop będzie głównie służył mi do gier i programowania. Fajnie gdyby nowsze gry działały na wysokich detalach.

@kuba - takie rzeczy to w laptopach dtr kosztujących 5 k pln w góre…

@piotr

Dzięki za odpowiedź. Myślę nad zwiększeniem budżetu do max 3000 (razem z systemem Win 7). Z tego co patrzyłem to najlepsze oferty to te co poleciłeś @Keler, czyli

Lenovo y510p z i5 i gt 755m

Dell 3537 z i7 i radeonem 8850m

oraz znalazłem Lenovo z510 z i7 4-rdzeniowym i gt 740m

Czy ten Dell będzie zauważalnie gorszy od y510? I czy pod względem gier lepszy będzie i5 z gt755 czy 4-rdzeniowy i7 z gorszą grafiką - gt 740?

gt740 w żadnym bądż razie. 50% wolniejsze niz gt755 z y510

Dell będzie gorszy o ok 20%

Hej, szukam laptopa do 1500zł, bez systemu operacyjnego i najlepiej z matową matrycą. Najważniejsze co musi mieć to jak najlepsza obudowa w tej cenie - krew mnie zalewa jak patrzę na laptopy w tej właśnie cenie których obudowa/klawiatura ugina się pod naciskiem niemiłosiernie.

Podsumowując: szukam dobrze wykonanego laptopa (obudowa/wytrzymałość), zastosowanie - programowanie/internet, czasem jakaś starszą gierką nie pogardzę. Znajdzie się coś? 

@flaszer

Proponuję:

1. Biznesowy Lenovo ThinkPad E545 A8-4500M/4GB/500 HD7640G w X-KOM za 1449 zł /+Złącze M.2 42mm do montażu SSD 128 GB, +3x USB 3.0;
  2. Acer EX2510 i3-4030 U /4GB/500 Intel HD4400 w X-KOM za 1469 zł /+Akumulator 5000 mAh;
  3. Lenovo B5400 i3-4000M/4GB/ SSHD 500/DVD-RW Intel HD4600 w X-KOM za 1549 zł /+Wydajniejszy od propozycji powyżej, +Wbudowany czytnik linii papilarnych, +Złącze M.2 42mm do montażu SSD 128 GB.

Ja wybrałbym ThinkPada, ewentualnie B5400.