Witam, rozglądam się za laptopem, który głównie byłby przeznaczony do gier i korzystania z internetu (w cenie nie przekraczającej 1400zł) i znalazłem następującą ofertę
Zapomniałem dodać najważniejszego ;), chciałbym aby to był laptop 17 cali, ewentualnie 15 jeżeli ma dużo zyskać na wydajności. Nie miałem nigdy laptopa ale wydaje mi się ze na takim się wygodnie pracuje. Z listy @Kelera (dzięki za porade) odrzuciłem pierwszego ze względu na wielkość (14 cali to za mało) oraz ostatni ze względu na HD+ a nie FHD. A więc do rozpatrzenia zostały mi 3 laptopy:
Ułożyłem je w takiej kolejności w jakiej bym je kupował. Acer zachęcił mnie możliwością montażu dysku SSD, ale swego czasu kilka osób zraziło mnie do firmy Acer bo twierdziło że jest bardzo awaryjny, problemy z gwarancją, jak i jakość wykonania ponoć pozostawia wiele do życzenia. Czy może ktoś to obalić bądź potwierdzić co powiecie na temat samej firmy? Ja wśród laptopów zawsze uważałem Dell, Msi i Asus za wiodące marki. Asus znalazł się na końcu mojej listy ze względu na 15 cali.
Biorąc pod uwagę dodanie informacji o 17 calowym laptopie, może znajdzie się jeszcze jeden który może konkurować z 2 poprzednimi ;)?
PS: Chciałbym jescze dopytać czy FHD dużo więcej wykorzystuje baterii od HD+ bo jeżeli różnica jest znaczna to też nie chce się upierać.
Potrzebuję wybrać jakiegoś sensownego laptopa dla żony
ekran 13,3 ‘’
cena ok. 3000 zł
wykorzystanie, głównie Internet, filmy, zdjęcia, jakiś edytor tekstu
dotykowy, obrotowy ekran, myśleliśmy o tym, ale doszliśmy do wniosku, że to raczej „zbytek łaski”, tak więc raczej NIE
dysk SSD, fajnie może by było, ale cena i głównie ta mała pojemność, więc również raczej NIE, a może mnie przekonacie…
z systemem oczywiście
Reszta jak najlepsza w tej cenie, wiadomo. Chciałbym żeby pochodziło to bezawaryjnie parę przysłowiowych lat, więc sprawdzony producent, jak i nie zestarzało się za szybko „moralnie” i trochę popracowało w miarę szybko i wydajnie.
Dla ułatwienia dodam, że w temacie jestem „CIENIUTKI” :glupek2: wiec nie zdziwcie się jak zadam jakieś „podejrzane” pytanie…
Troche więcej ale czy znacznie więcej to bym nie powiedział. Zresztą 17 " to i tak sprzęt mało mobilny więc co za róznica…
NA pewno nie nadaje sie by codziennie ze soba nosic
Dell Latitude 3340 z i5 haswell - laptop z serii biznesowej z aż 3 letniągwarancją w rybienet business day. Fenomenalne przebiegi na baterii wg recenzji z neta