freedom , ale żeś odnalazł niezły sprzęt, na allegro taki co najmniej 2300zł stoi. W sumie parametry Asusa, kartę można (teoretycznie) podkręcić, do tego Windows 7, a Toshiba to nie taka zła marka, miałem do czynienia z kilkoma Toshibami znajomych, do tego Toshibę ma moja dziewczyna i się dobrze wszystko trzyma, tylko design taki sobie i klawisze w touchpadzie duże i głośne, poza tym OK. Ale jeśli schodzimy do tematów innych marek, to nie lepiej już kupić tego Acera z N830? Aha i znalazłem jeszcze haczyk na tamtego Asusa, otóż niema matrycy LED, co dla mnie osobiście jest dosyć ważne, i ta Toshiba też takiego niema, bo w końcu różnica spora w jakości obrazu i zużyciu energii, ale parametr nie jest decydujący. Acer z kolei ma LED, ma najlepszego proca, dobrą kartę, reszta podobna, jedynie eSata i Bluetooth niema, tylko czy nie wyjdzie ten zakup bokiem po kilku miesiącach, bo sprzęt wyląduje w serwisie. Może ktoś miał/ma Acera i się wypowie w temacie?
grzegorz0plonka , z tego co jest napisane w parametrach, ten laptop ma bluetooth, co prawdopodobnie jest prawdą, ponieważ Asusy w większości posiadają wbudowany bluetooth. A czy można Samsung RV510 opłacalnie kupić? Moim zdaniem, NIE! Za taką kasę, jaką byś wywalił na tego samsunga można mieć lepszy sprzęt, oczywiście ważne do czego byś go używał, bo np. okrojony Samsung z aukcji TEJ wygląda na opłacalny. BTW piszesz przez translator?
m.kizielewicz , zależy do jakiej kwoty? Jeśli byś wykorzystywał wszystko o czym napisałeś na maksa, to możliwie najlepszy do własnej granicy wedle wzoru kasa*chciwość/rozum A marka, tak jak napisałem wcześniej, to z własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że Asus to dobra firma, do Toshiby byłem sceptyczny zawsze, ale jeszcze żadna nikomu z mi znanych nie nawaliła (a nawet bardzo dobrze się trzyma), Acer wydaje mi się, że jest lepszy niż opinia o nim, ale nie miałem okazji się przekonać, z Samsungami i MSI nie miałem do czynienia, a HP to słaby i drogi sprzęt.
_Kinga_ wydaje mi się, że jeśli do 2500zł, to możesz sobie pozwolić na coś z dobrym prockiem najlepiej i3-i5 oraz dużą ilością RAM, grafia chyba niema wielkiego znaczenia, bo przynajmniej w wymaganiach AutoCADa nic o tym nie wspominają. Proponowałbym Toshiba L505 albo Asus K52JC
Ale ja zawsze mogę się mylić :^o , więc lepiej niech ktoś jeszcze doradzi