Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

@Marcin_s1 - problem będzie z kartami muzycznymi w laptopach - są one raczej średniej jakości. Matowa matryca to już prawie towar egzotyczny się staje, można znaleźć takie cuda, jak naklejki na ekran, które częściowo niwelują odbicia.

Lepiej byłoby podłączyć jakąś zewnętrzną kartę na USB, bo fakt, tej PCMIA nie wykorzystasz, mogę polecić takie coś, od Creative. Laptop - Asus K52JT - procesor i3, 6GB RAM, karta też trochę lepsza (na w razie czego, czasem się może przydać :P), Windows 7 Home Premium, no i gratis torba z myszką :P. Sądzę, że to + tamta karta będzie spełniało wymagania.

Hitm3n , Dziękuję za odpowiedź. Co do karty to oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, wydaję mi się że teść właśnie coś ostatnio zakupił pod usb więc to jest sprawa drugorzędna. Co do ekranu to chyba faktycznie będzie kłopot z matową matrycą bo trochę szperałem po portalach cenowych i jeden na kilkadziesiąt ledwie taki posiada. Chyba lepiej będzie się skupić na czymś w okolicach 17" by można było więcej zobaczyć na ekranie, zresztą pokój w którym komp jest używany ma okna za kompem i do tego niezbyt wielkich rozmiarów (odblaski nie powinny przeszkadzać).

Z myszki lepiej zrezygnować bo akurat w tym tygodniu zakupiona została microsoftu bezprzewodowa z bluetrackiem.Torba tym bardziej niepotrzebna bo te 10% przewidziane na pracę z akumulatora będzie pewnie w ogrodzie przed domem (i tutaj przydałby się matowy ekran :wink: ).

Dell Vostro 3700 - matryca matowa + 17,3" HD+. Powinien spełniać wymagania :slight_smile:

PS. Okna za kompem właśnie utrudniają pracę - odbija się padające przez nie światło w matrycy. Lepiej, jeśli jest laptop przed oknami, wtedy nie ma się co odbijać, bo i skąd ;-). Przynajmniej ja tak sądzę, bo mam tak u siebie w mieszkaniu, jeden laptop stoi centralnie na przeciwko okna (na szczęście jest podłączony do monitora z matrycą matową) i dużo się w nim odbija, a drugi jest prostopadle do okna w innym pokoju, do tego w lekkiej wnęce, ten już mniej ma odbić, chociaż w ciemnych momentach i tak siebie widzę :-D.

Witam.

Co myślicie o produktach firmy MSI ?

Chcę kupić tego laptopa http://allegro.pl/show_item.php?item=1752038952 i nie wiem czy naprawdę warto. Na PC mam MB firmy MSI i nigdy nie narzekałem na firmę, ale nie wiem co myśleć o tym sprzęcie.

Laptop głównie będzie służył internetowi , filmom muzyce itp. W gry nie gram za bardzo, ale jak udźwignie Homeworlda 2 to będę szczęśliwy :slight_smile: Karta ma ciekawą opcję “eyefinity”, która przyda mi się w przyszłości do pracy na giełdzie.

Chcę wiedzieć jak sprawuje się ta karta w praktyce.

Jak chcesz stare tytuły, to nie będzie problemu w sumie - ta karta nie jest stworzona do nowych tytułów. A co do samej firmy - nie mam porównania dla niej, i jak wygląda sprawa awaryjności. Najlepiej zapytać tutaj o konkrety, mają zdaje się większe pole do popisu, niż my tutaj (przejrzyj ostatnie kilka stron - nikt się o nich nie wypowiada, jakby to firma widmo była z laptopami :P).

Chciałbym sobie kupić laptopa Sony Vaio z mniejszym ekranem tak jakby netbook. Czy da się z tej firmy kupić coś dobrego do 2 000 ? : )

Zależy mi właśnie na takich małych notebookach :slight_smile:

@laki000 - do czego ma on służyć?

Sony Vaio VPC-YB1S1E

Sony Vaio VPC-EB3L1E

Sony Vaio VPC-YB2M1E

Sony Vaio VPC EB4J0E

O bardzo fajny, teraz trzeba namówić teścia bo mam już dość pomagania mu w obsłudze programów na kompie, który ledwie reaguje na ruchy myszką :wink:

Ad. PS. Co do odbić to chyba się nie zrozumieliśmy, komputer jest tyłem do okna - teraz chyba będzie jaśniej. Do tego jest w rogu pokoju, a nie bezpośrednio przy oknie. Ja sam mam laptopa z błyszczącą matrycą tak, że ekran (chodzi oczywiście o okno a nie o ekran - teraz dopiero zauważyłem bzdurę) mam za swoimi plecami. W dzień mogę się przeglądać bez problemu - masakra, ale darowanemu koniowi w oczy się nie zagląda (można rzec, że sprzęt służbowy).

PS.Ale napisałem bzdurę - nie ekran mam za swoimi plecami, chodziło oczywiście o okno hehe.

No teraz jasno jak słońce :P.

Ano, to jest udręka, zacznę szukać jakiejś folii w necie, może coś się trafi, na nhl.pl ponoć o takich wynalazkach pisali… ![-o<

@Hitm3n ,

do internetu zarządzania muzyką, jakiś film, zero gier (no prawie :stuck_out_tongue: może coś kiedyś odbije)

ale zależy mi na Vaio :slight_smile:

Hm. W tych małych note-/net- bookach raczej będzie problem z kartą graficzną, ale jakieś starsze tytuły powinny się uruchomić bez zająknięcia.

Potrzebny laptop do 1300 zł ±

Typ z allegro

http://allegro.pl/laptop-hp-625-2x2-5gh … 45400.html

Jakies inne pomysły ktoś ma ?

@ZaiT - do czego?

HP bym nie polecał - z tego, co się orientuję, cały czas mają problemy z przegrzewaniem się.

Do internetu, fimly itd.

Jeszcze drugie pytania lekki laptop do 2500 zł głownie do neta ( dla starszego gościa)

@ZaiT - skoro nie ma gier, to brałbym takie coś: Acer.

2500 zł dla samego internetu, jakiegoś filmu czy muzyki? Chyba nie ma gość co z kasą robić :stuck_out_tongue: za 1500 zł spokojnie będzie. Samsung R540-JA06PL. W sumie wszystkie notebooki będą w granicach 2,5 kg, netbooki ew. będą lżejsze, albo coś z Sony Vaio, co wyżej podałem. Ale licz się wtedy też z nieco mniejszym ekranem.

witam potrzebuje kupić laptopa w przedziale cenowym 1600-1700zł.

-matryca 15

Wykorzystanie laptopa:

-przeglądanie internetu

-oglądanie filmów

-starsza gra typu Sims 3 (nowsze raczej w grę nie wchodzą)

-może być bez systemu

Co myślicie o tych dwóch modelach:

1. Asus K52JT-SX505V

2. Samsung NP-R540-JT04PL

Może coś innego polecicie ? Laptop nowy, dla kobiety.

Ten Asus będzie lepszym wyborem - lepsza karta graficzna.

W sumie cudów tutaj nie znajdziesz, możesz przejrzeć strony od 69 w górę, jest kilka fajnych modeli podanych.

Hej, szukam laptopa z matrycą 17" typowo domowy laptop ( mam 10" do noszenia) , przeznaczenie to głównie filmy (wyświetlane na projektorze), internet, skype, czasami PS, w gry nie gram. Priorytetem jest cicha praca urządzenia Budżet ok 2500.

Znalazłam coś takiego:

http://allegro.pl/dla-gracza-acer-7741- … 98335.html

wydaje mi się że ma dobre parametry w stosunku do ceny

http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r-n7 … 04661.html

http://allegro.pl/najtaniej-asus-k52jt- … 94007.html

szukałam też jakiegoś vaio.

dwa poprzednie laptopy kupiłam od tego użytkownika (jego sklep jest bardzo blisko mojego domu i nie muszę płacić za przesyłkę) więc może coś u nich?

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1036140

Czekam na odpowiedz.

@diones - Asus K53SV - tego bym polecił, jeśli z tego Twojego sklepu, ale ma jednak 15,6". A poza nim: Asus K73SV, Packard Bell LX86.

Dzięki za odpowiedź, zapomniałam dodać, że system nie jest konieczny ponieważ mam dostęp do nich z uczelni.