Jeśli Ty nie wymagasz rewelacyjnej wydajności, nie znaczy, że inni jej nie potrzebują. Masz przy sobie tableta, a gdy potrzebujesz notebooka odwracasz ekran i masz notebooka. Prosta sprawa. Praca wygodna wszędzie.
Tak, ale SSD - więc cena nie spadła by tak szybko.
Jak wspominałem - mogę Ci “oddać” za 2850zł brutto x201 z i5, 2GB ramu, 128GB SSD, W7Pro… no i ten nieszczęsny system (mnie też to wkurza, mam msdn’a)… Jeśli naprawdę niepotrzebna Ci taka wydajność - to faktycznie coś z atomem będzie odpowiednie.
mam problem dotyczący wyboru laptopa. kupuje go z firmy hp ponieważ mam tam rabat. Myślałem o pavilionie g6-1352sw za 2 371zl oraz pavilion dv6-6c50ew za 3 046zl. Laptop potrzebny będzie do przeglądania internetu oraz grania w gry. Mam jeszcze do wyboru pavilion g7-1305sw oraz dm4-2120ew. Co wybrać
z tych raczej żaden nie podoła najlepszy z HP by był dv6-6150ew ale nie ma go na twojej liście zastanowiłbym się nad inną marką np Lenovo Y570 można dostać już za 2600zł z win7 i można już przyzwoicie pograć
Ten ma dodatkowo dysk SSD i bardzo duży HDD, proc i5.
A to, że masz rabat w HP nie znaczy, że dostaniesz na bank cenę atrakcyjniejszą. Nie wykluczone, że w gdzie indziej (np. sklepielenovo.pl) rabatu nie dostaniesz
10 - 20 % i to na niektóre modele. Z notebooków mam do wyboru tylko 7 modeli. Myślałem ze skoro mam taki rabacik to trzeba korzystać a tu w innych po takich cenach sa lepsze produkty.
Ah tak dzieki. A polecisz jeszcze jakieś sprzęty ? czy brać Y750 i cieszyć sie z dobrego wyboru? Może poczekać jeszcze z miesiąc ( bo zbytnio mi się nie spieszy ale do wakacji żeby laptop już był ) na jakieś nowsze produkcje?
możesz poczekać, teraz sie pojawiają lapki z ivy bridge i pewnie trochę namieszają pojawi się też nowe gpu od Nvidia z seri gt 6… ale nie wiem kiedy dokładnie oprócz lenovo jest jeszcze MSI GE620DX z i5 i z podkręconym geforce gt 555m 2GB ale na pamięciach ddr3 http://www.neo24.pl/?p=msi_ge620dx_443xpl&aff_id=103113 bez systemu