A jakiś dobry laptop do 2000, który można dość łatwo znaleźć w jakimś sklepie (nie allegro, bo chodzi o raty)? Do domowego użytku + grafika 2D (czyli photoshop powinien na tym nie zamulać) Może kilka modeli jakie polecacie, a ich parametry już sobie sam porównam (oprócz grafiki, bo na zintegrowanych się kompletnie nie znam)
Z 17.3 polecam ci ten co ja mam jest w x-kom za 2249 ja go kupiłem jak był za 2149,wcześniej bym polecił tego http://www.x-kom.pl/p/73857-notebook-la … 7hp64.html bo kosztował tam 2199 sam kupiłem w tym sklepie ze względu na niską cenę i raty bez problemów na decyzję trzeba poczekać 30 sekund akurat tak było w moim przypadku.
– Dodane 12.05.2012 (So) 19:47 –
Sorry nie doczytałem że do 2000 ja wolałem dopłacić do asusa bo to lepsza firma niż hp i laptop jest super jest bardzo cichy i całkiem wydajny w nfsie mam 30 klatek
Ja bym nie zaryzykował z hpkiem. Tez sie zastanawiałem, ale wszyscy mi odradzali, że problem z chłodzeniem nie został wystarczająco rozwiązany i sie wycofałem. A co do dobrego sklepu to sobie popatrz w x-komie - mają raty.
RAM 8 GB - za tą cenę to pewnie DDR2, ale to aż tak źle nie jest. Pytanie jaka częstotliwość.
Radeon 6470 1GB - ujdzie w tłoku
HDD 1000GB - jeśli nie jakiś super wolny to świetny kąsek, bo dużo filmów będzie się na nim znajdowało
Ekran 15,6’’ - idealny.
Bateria - według reklamodawcy 5 godzin bez ładowania. Ujdzie.
Teraz tak, co sądzicie ogólnie o tym. Podobno Samsung robi dobre laptopy. To ma być laptop do grafiki 2D (Photoshop CS5, ewentualnie CS2), składów i tak poza tym domowego użytku. Jasne, dokładna specyfikacja to to nie jest, ale w sklepie można spróbować coś dorwać. Jakie macie opinię o tym co powyżej?
z 2,5k przeceniony na 2k, jeśli parametry takie jak mówisz to ten laptop (poza prockiem) to strasznie łakomy kąsek, ale nie można się rzucać na pierwszą lepszą ofertą, tylko trzeba wyczaić ile trwa ta promocja i rozejrzeć się.
Jedyne co mnie intryguje to to, że tego modelu praktycznie nigdzie nie idzie znaleźć, nawet na stronie producenta. Owszem, są A01, A02… nawet S01 ale DE, a nie PL. Dlatego osobiście chciałbym kopsnąć się do sklepu i zobaczyć pudełko i wszystko co na nim jest napisane.
A ile w końcu zapłaciłeś? Spec jest okej, z tym że bodaj ASUSy w podobnych cenach mają GT540. Z tym że tamte to już matryce Glare, a ta co ma SAMSUNG to AntiGlare (matowa).
Zamierzam w najbliższym czasie kupić laptopa, który ma służyć do przeglądania Internetu, pracy w MS Office (ew. w przyszłości programy typu ArchiCad), raz po raz obejrzę na nim film. Z gier to chyba tylko saper Mam do wydania 2500zł, maksymalnie 2700zł (ale wolałabym coś tańszego - no chyba jak każdy ). Problem w tym, że średnio znam się na komputerach, więc jak to przeciętna baba, skupiam się na wyglądzie
Nie wiem, który lepszy. Myślałam też o jakimś vaio, ale czy one nie są przereklamowane? Laptop ma posłużyć parę dobrych lat. W asusie kusi usb 3.0 i 5GB RAMu. W samsungu - Core i5. Ale czy ja wiem, czy przy najzwyklejszym korzystaniu jest jakaś ogromna różnica między tymi procesorami? A może w ogóle rozejrzeć się za czymś z AMD albo innymi Intelami?
Pojemność dysku może być 300gb, więcej szczerze mówiąc nie potrzebuję. Co do karty graficznej - na moje wymagania to zwykła zintegrowana wystarcza (chyba? tak mi się wydaje przynajmniej :-D). Ma nie żreć za dużo prądu Ekran chyba lepiej matowy, lusterko wszakże w torebce noszę. Co do wielkości - 15,6 to już maks. No i koniecznie żeby miał już system. Tak, żebym mogła go odpalić i cieszyć się przez kilka lat sprzętem
Proszę o opinię i ewentualne wskazówki lub gotowe modele, jeśli te dwa powyżej są beznadziejne
Pozdrawiam i z góry prześlicznie dziękuję za porady
Anusiekkk , czytając Twoje wymagania zastanowił bym się nad czyś bardziej kobiecym (mniejszym) - po co miałabyś dźwigać 15.6’’ kloca? Solidne wykonanie - Lenovo. W tej cenie polecam Edga.
Jednakże dwa laptopy są w cenie >2700zł, więc z miejsca odpadają. Biorę więc pod uwagę tylko środkowego. Też jest 15,6", Core i3, 4GB RAMu i brak usb 3.0, więc chyba dalej o miano mojego ścigają się wcześniej wymienione przeze mnie modele I dalej stoję przed procesorowo-RAMowym dylematem:
Core i3-2330M i 5GB RAM czy Core i5-2450M i 4GB RAM? :?
Oczywiscie, ze specyfikacja z I5-2450 niz z i3-2330M. Ten i5 bedzie sporo mocniejszy od w/w i3. Dodatkowo w tym z i5 masz napewniej jedna kosc 4GB DDR3 albo 2x2GB DDR3 a nie 2+2+1GB lub 4+1GB DDR3, co moze przy i3 jest w standardowym uzytku bez znaczenia, o tyle w i5 juz ma znaczenie (albo masz jedna kosc i druga skombinuj do DualChannelu, albo masz juz wlozone 2x2GB DDR3 i DualChannel od reki).
polecam tego lapka, naparwde swietna i mocna konfiguracja jak za taka cene. Minusy to : programy produucenta i inny gratisowy soft troche zmulaja lapka, po 2 jak lapek pracuje z max wydajnoscia to jest nieco glosny