samsung lepszy. Do zastosowań, które podałaś i3 spokojnie starczy, i5 jest zbędne. Mam i3 i przy podobnym użyciu nigdy nie zużyłem więcej niż 20-30% procesora, zwykle oscyluje przy 2-5% (otwarta przeglądarka, program do radia internetowego) więc bez sensu wydawać na i5.
Samsung ma ten plus jeszcze, że Windows jest bardzo w małym stopniu zawalony dodatkami od producenta, a te które są nie są jakieś ciężkie i nie mulą bardzo.
Osobiście radzę się wstrzymać- już niedługo qysyp laptopów z nowymi, całkiem udanymi procesorami AMD- premiera gdzieś w czerwcu już.
jeśli chodzi o Sony Vaio- dobre laptopy, seria E ma ciekawe wzornictwo obudowy, cenowo też całkiem dobre.
Minus- matryca połyskowa, ale to prawie standard teraz.
jaki laptop polecacie w cenie do 1400 zł? Czy ten (acer-as5250-e-450-2gb-320-dvd-rw) jest dobry? W Biedronce jest za 1399 zł z HomePremium, szukałem po sklepach i nie mogłem nic znaleźć w tej cenie z systemem operacyjnym. Laptop będzie używany w biurze więc mocnej maszyny nie potrzebuję. Pamięć jest tania także w razie czego można byłoby dokupić 2GB.
Co sądzicie o tym laptopie, użytkowanie - programowanie, ew. jakieś gry czasem. Czy laptop ten jest w miarę cichy i co z przegrzewaniem? Parametry ma niezłe i czy to nie jest podejrzane?
Szczerze mowiac widzialem wiele Inspirionow z tej serii i nie podoba mi sie jedna rzecz: ta wymieniana pokrywa. Poza tym jesli celujesz w I7 i 8GB RAMu to rozsadna cena.
Szukam laptopa, cena do 1800zł. Ważne, aby miał wejście HDMI. Laptopa będę używał w codziennym życiu, głównie do oglądania filmów, ale również grania w gry. Dobrze by było, gdyby bateria była wytrzymała. Więc, co polecacie?
Chciałbym kupić laptop za około 3000zł. Będzie to mój pierwszy laptop, do tej pory wystarczał mi mój piecyk. Laptop nie musi mieć reaktora atomowego i być super,hiper,ekstra. Wystarczy, że nie będzie posiadał zintegrowanej karty, abym mógł odpalić na nim jakieś gierki. Druga sprawa, to łączność, laptop będzie używany poza domem.
Prosiłbym także o opinię an temat rozdzielczości, mianowicie, czy opłaca się wybierać DELL z linku powyżej z rozdzielczością 1600x900, czy nie będzie problemów z wydajnością?
przy 1600x900 gry na pewno będą działały ciut wolniej, za to więcej tekstu/grafiki zmieści się naraz na ekranie (choć czcionka będzie mniejsza) - co kto woli
To zastanów się czy chcesz coś dużego czy bardziej mobilnego? Jeśli chodzi o łączność to może coś z wbudowanym modemem 3g? Jeśli sprzęt musi być porządnie wykonany to może Lenovo ThinkPad? Bardzo często zdarzają się modele z wbudowanym modemem 3g.
Jednym z modeli z dość wydajną grafiką jest Lenovo IdeaPad Y570 - GeForce GT555M. Można w nim również zainstalować wewnętrzny modem 3g.