Chciałbym poznać waszą opinie na temat smartfonu Kiano Elegance 5.1

Jak w temacie :slight_smile:

1GB RAMu w telefonie z Andrutem to na dzień dzisiejszy płacz i zgrzytanie zębów, którego nie poleciłbym najgorszemu wrogowi. Także tego…

1 polubienie

2-3 razy spadnie i dotyk najpewniej do wymiany, przerabiałem to z siostrą bo jej ostatnio coś się w kiano popsuła reakcja na dotyk.

A co polecisz do 250zł? :smiley:

Do 250zł nie ryzykowałbym z żadnym nowym smartfonem. Chyba że chcesz komuś lub sobie zrobić na złość :wink:

1 polubienie

Używany może być :smiley:

Szukaj więc np. używanego Xiaomi Redmi 4A. W tej cenie powinieneś się zmieścić.
Albo i nie, bo z tego co widzę w tym http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4a-16-2-snap-425-black-5-24h-i7075266787.html nie działa lampa błyskowa. Choć nigdy nie wiadomo czy nie trafi się jakaś okazja. Być może taką lampę (diodę) da się wymienić, ale tutaj nie mam pewności.

1 polubienie

Już nie raz to pisałem, ale powtórzę. Elektronika swoje kosztuje i za 5 zł nie dostaniesz sprzętu, który Cię zadowoli. Powtarzam to wszystkim jak mantrę - dorzuć trochę grosza do tego to nie będziesz żałować, bo nawet te 200 zł boli jak sprzęt jest totalnie dziadowy.

400-500 zł to takie chyba najmniejsze minimum z możliwych by sprzęt nie denerwował.
Moje propozycje:

Nie spodziewaj się na nich aktualizacji do najnowszego androida, ale te telefony w swojej klasie są bardzo dobre, choć za ~550 masz już Xiaomi 4A.

Omijaj szerokim łukiem marki, które przyklejają tylko swoje logo tj. MyPhone, Kruger&Matz czy Kiano właśnie.

1 polubienie

A nawet za 460zł
https://www.pcprojekt.pl/smartfony/1624-smartfon-xiaomi-redmi-4a-2gb32gb-lte-b20-dual-sim-grafitowy-polska-dystrybucja-gw24m-snapdragon.html

bez najmniejszego problemu można wyrwać za ~400 (wersję 16GB) i ~440 (wersję 32GB)

@WODZU @anon70487172 tym bardziej brać i nie gadać.

Spadł koleżce raz i ekran się zbił, przestał łapać zasięg.
Lepiej dołożyć stówkę i kupić Mi 4A.
Mocniejszy, lepiej zrobiony, spadł nie raz a bateria 3-4 dni.

1 polubienie

Aktualnie 450 w dużych sieciach sklepów.
Jak najbardziej polecam bo sam używam, przesiadłem się z S5 i jestem bardzo zadowolony.

Telefon może być używany nie musi być nowy :stuck_out_tongue:

No ale jak widzisz, nawet wśród używek trudno znaleźć coś sensownego w tej kwocie. Gdyby nie musiał to być smartfon, byłoby o wiele łatwiej. Lepiej dozbierać funduszy, niż wyrzucić w błoto ciężko zarobione pieniądze, a później męczyć się i żałować, że zabrakło cierpliwości.

Nie jestem aż tak wybredny co do telefonów :smiley:

Gdybyś nie był wybredny to byś nie pytał na forum o opinię. Równie dobrze można iść do marketu a’la Auchan i wziąć telefon za te 200-250 zł, a raczej wyrób telefonopodobny.

Decyzja oczywiście należy do ciebie. Dodam tylko, że mam w szufladzie stary telefon z 1GB RAM i Firefox 57 śmiga na nim dobrze pod warunkiem, że przeglądasz strony tylko w jednej karcie, a w tle nie działają aplikacje inne niż np. odtwarzacz muzyki. Przy większej ilości kart dochodzi do tego, że te uruchomione w tle wywalane są z pamięci i ponownie ładowane po przełączeniu się na nie.

Kupuj Galaxy S4 Po pierwsze baterię da się wymienić, zinstalować najnowszy LineageOS a już wkrótce Oreo. Cotygodniowe aktualizacje Androida. Kupa (2GB) Ram w zupełności wystarcza.
https://goo.gl/dTNDjw np ten

A ja mam Kiano Elegance 4.5 (dostałem w prezencie) i już jedno wiem - nigdy więcej. Co dzień kilkanaście aplikacji nie odpowiada, zresztą przy 512MB RAM nie powinno to dziwić, ale odnośnie firmy to sam serwis nie jest zbytnio pomocny, a oprogramowanie ze szkodliwym HTML Viewer i FotaProvider. Radziłbym wybrać inne firmy