Chciałbym poznać waszą opinie na temat smartfonu Kiano Elegance 5.1

A co polecisz do 250zł? :smiley:

Do 250zł nie ryzykowałbym z żadnym nowym smartfonem. Chyba że chcesz komuś lub sobie zrobić na złość :wink:

1 polubienie

Używany może być :smiley:

Szukaj więc np. używanego Xiaomi Redmi 4A. W tej cenie powinieneś się zmieścić.
Albo i nie, bo z tego co widzę w tym http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4a-16-2-snap-425-black-5-24h-i7075266787.html nie działa lampa błyskowa. Choć nigdy nie wiadomo czy nie trafi się jakaś okazja. Być może taką lampę (diodę) da się wymienić, ale tutaj nie mam pewności.

1 polubienie

Już nie raz to pisałem, ale powtórzę. Elektronika swoje kosztuje i za 5 zł nie dostaniesz sprzętu, który Cię zadowoli. Powtarzam to wszystkim jak mantrę - dorzuć trochę grosza do tego to nie będziesz żałować, bo nawet te 200 zł boli jak sprzęt jest totalnie dziadowy.

400-500 zł to takie chyba najmniejsze minimum z możliwych by sprzęt nie denerwował.
Moje propozycje:

Nie spodziewaj się na nich aktualizacji do najnowszego androida, ale te telefony w swojej klasie są bardzo dobre, choć za ~550 masz już Xiaomi 4A.

Omijaj szerokim łukiem marki, które przyklejają tylko swoje logo tj. MyPhone, Kruger&Matz czy Kiano właśnie.

1 polubienie

A nawet za 460zł
https://www.pcprojekt.pl/smartfony/1624-smartfon-xiaomi-redmi-4a-2gb32gb-lte-b20-dual-sim-grafitowy-polska-dystrybucja-gw24m-snapdragon.html

bez najmniejszego problemu można wyrwać za ~400 (wersję 16GB) i ~440 (wersję 32GB)

@WODZU @anon70487172 tym bardziej brać i nie gadać.

Spadł koleżce raz i ekran się zbił, przestał łapać zasięg.
Lepiej dołożyć stówkę i kupić Mi 4A.
Mocniejszy, lepiej zrobiony, spadł nie raz a bateria 3-4 dni.

1 polubienie

Aktualnie 450 w dużych sieciach sklepów.
Jak najbardziej polecam bo sam używam, przesiadłem się z S5 i jestem bardzo zadowolony.

Telefon może być używany nie musi być nowy :stuck_out_tongue:

No ale jak widzisz, nawet wśród używek trudno znaleźć coś sensownego w tej kwocie. Gdyby nie musiał to być smartfon, byłoby o wiele łatwiej. Lepiej dozbierać funduszy, niż wyrzucić w błoto ciężko zarobione pieniądze, a później męczyć się i żałować, że zabrakło cierpliwości.

Nie jestem aż tak wybredny co do telefonów :smiley:

Gdybyś nie był wybredny to byś nie pytał na forum o opinię. Równie dobrze można iść do marketu a’la Auchan i wziąć telefon za te 200-250 zł, a raczej wyrób telefonopodobny.

Decyzja oczywiście należy do ciebie. Dodam tylko, że mam w szufladzie stary telefon z 1GB RAM i Firefox 57 śmiga na nim dobrze pod warunkiem, że przeglądasz strony tylko w jednej karcie, a w tle nie działają aplikacje inne niż np. odtwarzacz muzyki. Przy większej ilości kart dochodzi do tego, że te uruchomione w tle wywalane są z pamięci i ponownie ładowane po przełączeniu się na nie.

Kupuj Galaxy S4 Po pierwsze baterię da się wymienić, zinstalować najnowszy LineageOS a już wkrótce Oreo. Cotygodniowe aktualizacje Androida. Kupa (2GB) Ram w zupełności wystarcza.
https://goo.gl/dTNDjw np ten

A ja mam Kiano Elegance 4.5 (dostałem w prezencie) i już jedno wiem - nigdy więcej. Co dzień kilkanaście aplikacji nie odpowiada, zresztą przy 512MB RAM nie powinno to dziwić, ale odnośnie firmy to sam serwis nie jest zbytnio pomocny, a oprogramowanie ze szkodliwym HTML Viewer i FotaProvider. Radziłbym wybrać inne firmy

TP-Link Neffos C5 Dual z 2 GB RAM

Teraz kolejne pytanie jak zrobić root na telefonie Alcatel one Touch 7041X

Załóż na to osobny wątek na forum. Poza tym jest masa poradników jak zrootować telefon, szczególnie taki na 4.2.2.