Chciałbym się upewnić czy to na pewno popsuta karta

Witam posiadam pewien problem z komputerem i nie jestem pewien czy to karta czy plyta glowna czy slot na karte w plycie czy cokolwiek innego gdy mam wpieta karte do komputera i wlaczam komputer zamiast ekranu mam caly czas czarny ekran bez kursora . A gdy mam podpieta karte pod procesor (Zintegrowana) Wszystko dziala bez problemu. I teraz pytanie czy to na pewno wina karty poniewaz boje sie kupic nowa karte i by sie okazalo ze to nie jej wina ;-;

Prosilbym o pomoc :smiley:

A czego się boisz? W każdym sklepie internetowym masz prawo zwrócić towar, nawet używany.

Sprawdź uszkodzoną kartę na innym komputerze, jak zadziała to pewnie masz uszkodzony slot na płycie głównej czy też zasilanie jak wymaga dodatkowego.

kiedy podpinam do starego kompa to widze ekran w rozdzielczosci 200 na 300 i z barwa 12 kolorow a za to stara karta na nowym komputerze wogole nie wyswieltla obrazu dodam ze wszystkie sie kreca

Chyba kojarzę podobny temat, już o to pytałeś że karta wyświetla obraz w niskiej rozdzielczości i głębi bitowej?

Generalnie, bez oddawania karty i płyty do serwisu, masz dwie możliwości: przetestować kartę na innym komputerze oraz przetestować płytę główną (a w zasadzie slot karty graficznej) z inna kartą. Powinno to pozwolić ustalić wadliwy element.

1 polubienie

jak odpalam na innym komputerze to jest niska rozdzelczosc i glebia bitowa